General

CIBE-Bloc vol que arriben els ordinadors que el ministeri va oferir a les escoles, però que Conselleria no accepta

El grup municipal CIBE/BLOC demanarà per mig d’una moció al pròxim ple ordinari del dia 2 de juny que l’Ajuntament de Benissa, mitjançant la Regidoria d’Educació es pose en contacte directe amb el Ministeri d’Educació per poder col·laborar així amb el finançament dels ordinadors que li corresponen als alumnes de les escoles de Benissa en el marc del programa Escola 2.0 pel pròxim curs escolar 2010-2011. Aquest programa es el que el conseller d’Educació Alejandro Font de Mora va rebutjar a finals del mes de desembre del 2009, perquè deia que aquests ordinadors feien mal a la vista dels xiquets. El programa Escola 2.0 (http://www.plane.gob.es/escuela-20/) es resumeix en que, bàsicament, pretenia dotar d’ordinadors els alumnes de 5é i 6é (entre 10 i 13 anys), establir aules d’informàtica, aplicar xarxes d’internet als instituts i formar els professors en les noves tecnologies, entre d’altres, en el funcionament de les pissarres digitals.

Concretament el conseller Font de Mora va fer públic aquesta negativa a participar d’aquest programa abans de les vacances de Nadal passades i amb el “miope” argument que els ordinadors de deu polzades causen miopia, el conseller va justificar que l’executiu valencià no implante els ordinadors portàtils a les aules. Per tant els alumnes valencians seran dels pocs de tot l’estat espanyol (juntament amb els alumnes de les comunitats de Madrid i Múrcia, també governades amb majoria absoluta pel Partit Popular) que no tindran l’oportunitat d’aprendre amb aquestes eines.

Aquesta decisió de la Generalitat Valenciana ha estat amplament criticada per sindicats, pares i mestres. També i fins i tot els professionals de la salut han volgut alçar la seva veu en tot aquest tema i han demanat al conseller d’Educació que no utilitze arguments mèdics per justificar decisions polítiques.

En eixe sentit, el regidor del BLOC, Xavi Tro opina que “el Programa Escola 2.0 és una manera de superar les barreres geogràfiques, per la qual cosa no volem que els alumnes de les escoles benisseres es queden marginats”. I que també en l’actual moment de crisi econòmica i laboral que patim, pensem que qualsevol ajuda i inversió en l’educació dels nostres alumnes és benvinguda. A més, els coneixements digitals cada dia són més importants per al futur dels nostres xiquets i xiquetes, també ha assenyalat el portaveu nacionalista.

“En eixe sentit l’Ajuntament de Benissa, els pares i les mares dels alumnes necessàriament hem de compartir els motius pels quals el Ministeri va decidir impulsar el Programa, i l’actuació de la Generalitat Valenciana ha sigut discriminatòria i plena de “miopia” política”, ha afegit el també responsable de les regidories de Cultura, Patrimoni Històric i Normalització Lingüística que ja ha mostrat a les AMPES dels dos col·legis públics benissers la moció que presentarà el grup municipal CIBE-BLOC en el pròxim ple ordinari.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?