General

El Consell adjudica les llicències de TDT comarcal a la Marina Alta a empreses lligades al cas Gürtel i Brugal

Logotip de la TDT
Logotip de la TDT

El Govern valencià va aprovar ahir les llicències d’explotació de la televisió digital terrestre (TDT) en les últimes tres demarcacions que encara estaven pendents de la concessió: Dénia, Sogorb i Gandia. Només resta Utiel-Requena, perquè el seu concurs va quedar desert. Aquestes adjudicacions recauen sobre empreses relacionades amb les dues trames de corrupció que esquitxen el Consell, els casos Gürtel i Brugal.

Sogorb tanca l’imperi de TDT

El Canal múltiple 48, en la demarcació de Vall d’Uxò-Sogorb, va ser adjudicat a les empreses Gestión de Medios de Valencia y Murcia SL, Grupo castellonense de Medios SL i Foto Video Tarson SL. L’empresa Gestión de Medios de Valencia y Murcia SL està vinculada al grup Tele 7 Calderona, que al seu torn, té darrere a Mediamed Comunicación Digital, creada en 2005 i de la qual ha sigut president José Luis Ulibarri, imputat en el cas Gürtel. Mediamed no va rebre de manera directa cap llicència de TDT en 2005 quan el Consell va repartir el pastís mediàtic, però estava darrere de sis empreses locals que sí van resultar beneficiàries i que, en total, sumaven 13 canals en les 14 demarcacions en les quals es divideix el mapa valencià. Amb aquestes últimes adjudicacions el grup mediàtic ja té televisions a tot el País Valencià.

Gandia, de Ulibarri a Torró

Quant al Canal múltiple 26, a Gandia, s’ha adjudicat a Comarques Centrals Televisió SL, Inversiones Especiales del Mediterraneo SL i Gestión de Medios de Valencia y Murcia SL. Inversiones Especiales del Mediterraneo, S.L., és la denominació societària de la televisió local Tele 7. L’emissora, que emet actualment en analògic, va ser adquirida per empresaris locals al fins aleshores propietari de la xarxa de televisions Tele 7, José Luis Ulibarri, en una operació apadrinada pel portaveu local del Partit Popular, Arturo Torró. I això, s’uneix al fet que la conselleria segueix bloquejant la concessió de la llicència per al quart dels canals previstos, l’únic de titularitat pública. Fet que el govern gandienc considera una provocació.

Dénia, la conquesta de Ripoll

Canal 37 Televisió Marina Alta, S. L., igual que Canal 37 d’Alacant, gestionades per l’empresari José Luis Sánchez Codina, estan vinculades a l’empresa Tabarka Mitjana, S. a., que forma part del grup mediàtic que, segons els enregistraments que consten en el sumari del cas Brugal, finançava Ángel Fenoll a petició del president de la Diputació, José Joaquín Ripoll. Sánchez Codina també va ser administrador d’Onda Mariola, també relacionada amb Tabarka Media. Des de l’inici les relacions amb la diputació eren immillorables. Després, aquesta televisió es va traslladar a Ondara, feu polític del batle ripollista Ximo Ferrando. Canal 37 Marina Alta s’ha finançat a costa dels ajuntaments. El batle que signava un conveni sabia que tenia espai als informatius i programes d’aquesta televisió comarcal.

A la Marina Alta també han ressultat triades Gestión de Medios de Valencia y Murcia SL; i l’empresa Comarques Centrals Televisió SL.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?