General

El Bloc de Benissa demanarà que l’ambulatori compte amb l’assistència d’especialistes de l’hospital

El regidor Xavi Tro davant l'ambulatori de Benissa
Ambulatori de Benissa

El portaveu del BLOC de Benissa demanarà en el pròxim ple ordinari del mes de desembre per mig d’una moció que el Centre d’Atenció Primària de Benissa compte amb un nou Centre Sanitari Integrat (CSI) com tindran en breu els municipis de la nostra comarca, Dénia, Xàbia i Calp. La qual cosa permetrà que els usuaris del nostre municipi reben l’assistència d’alguns metges especialistes de l’Hospital Marina Salut de Dénia com ho va anunciar el gerent del departament, Ángel Giménez, durant la reunió del Consell de Salut que és va fer en el mateix hospital la setmana passada, concretament el 10 de novembre.

Segons aquest gerent, el projecte que es va a escometre és la transformació dels centres d’Atenció Primària d’estes localitats abans esmentades en Centre Sanitari Integrat. L’objectiu és acostar l’atenció mèdica especialitzada als ciutadans i que hi haja una coordinació amb els professionals de Primària.

Una gran idea i un gran projecte com ha afirmat el regidor nacionalista i del que pensa que no pot quedar exclòs una població com Benissa, que tot i que certament és més menuda que Dénia, Xàbia o Calp ja compta amb una població important (més de 13.000 habitants) i a la qual si li afegim els de les poblacions de la Vall del Pop (Xaló, Llíber, Senija, Alcanalí, Parcent, etc.) sumen ja una quantitat important. “En una part de la comarca, com la nostra, on per la nostra llunyania a l’Hospital Públic de Dénia i gràcies a la miopia política del Partit Popular que ens nega als ciutadans del sud de la marina alta tindre un subhospital a ubicar en Calp, Teulada o Benissa (preferiblement en Benissa per la seua eixida a l’AP7) patim encara pitjor situació sanitària que a la resta de la Marina Alta”, ha comentat el regidor Xavi Tro.

Per al regidor del BLOC de Benissa la no construcció d’un hospital al sud de la comarca, malgrat que els populars es van comprometre en la campanya electoral de 2003 ens ha deixat als benissers amb menys dret a la vida i a la salut que a altres ciutadans de la nostra comarca, una comarca amb més de 160.000 habitants com bé recorda el regidor nacionalista. En eixe sentit, Xavi Tro, ha recordat la “disciplina de partit” que van acomplir els alcaldes del sud de la comarca en la passada legislatura, el de Benissa, Juan Bautista Roselló, Teulada, José Císcar, i Calp, Javier Morató, que encara que tots tres van presentar terrenys per fer l’hospital la Conselleria de Sanitat els va ignorar, va fer oïdes sordes i ens va deixar sense el tant necessari i demandat hospital al sud de la comarca.

El portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro ha lamentat que un veí de Benissa que patisca algun cas greu veja disminuïda la seua esperança de vida respecte a la d’un de Dénia perquè nosaltres tardem quasi tres quarts d’hora en arribar a l’hospital comarcal.

D’altra banda el BLOC de Benissa ha lamentat que el Consell de Salut del Departament de Dénia haja estat tot un any inactiu i que ara quan s’acosten les eleccions “curiosament” reprenga les seues activitats, quan encara existeixen molts problemes i mancances sanitàries greus a solucionar en la nostra comarca, com així ens diuen molts benissers i benisseres que ja han passat pel nou hospital de Dénia i que continuen queixant-se de la tardança en poder visitar a metges especialistes, a ser intervinguts de xicotetes operacions quirúrgiques o de la falta de personal sanitari tant en urgències com en la resta de l’hospital. Tot i que remarca Xavi Tro, els professionals de l’hospital, excepte en comptades excepcions no tenen perquè sentir-se al·ludits ja que aquestes responsabilitats només recauen en la direcció de l’hospital, el vertader responsable del bon o mal funcionament de l’hospital comarcal.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?