General

CIBE-Bloc demanarà la construcció d’una guarderia pública a Benissa

El grup municipal CIBE-Bloc demanarà al ple ordinari de setembre que tindrà lloc el dia 8, per mig d’una moció que presentarà el regidor nacionalista Xavi Tro i que espera comptar amb el suport de la resta dels grups municipals, per tal que l’Ajuntament de Benissa inste la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana a la construcció d’una nova guarderia infantil a Benissa totalment pública i gratuïta per satisfer les necessitats dels pares i mares benissers amb fills de 0 fins als 3 anys.

La raó es que a Benissa hi ha molts xiquets i xiquetes amb edats compreses de 0 a 3 anys que any darrere any no poden accedir a la guarderia de la Fundació Abargues per falta de places i l’alternativa és una guarderia privada amb un cost econòmic elevat per a moltes famílies benissers. Des del grup municipal CIBE-Bloc de Benissa i amb el suport dels diputats i diputades a les Corts Valencianes del grup parlamentari Compromís exigiran a la Conselleria d’Educació la construcció d’una nova guarderia infantil a Benissa totalment pública i gratuïta per satisfer les necessitats dels pares i mares benissers amb fills de primer cicle (de 0 fins als 3 anys). Des de la coalició d’independents i nacionalistes indiquen que els agradaria que aquesta iniciativa també fóra recolzada per tota la corporació municipal.

En eixe sentit el portaveu del BLOC, Xavi Tro opina que “el naixement d’un fill només hauria de ser motiu d’alegria i no hauria de suposar per a les famílies un esforç econòmic considerable, situació que ara mateix no es compleix i que moltes vegades complica de manera greu la situació econòmica de la mateixa. Qüestió molt important en els temps de crisi econòmica que estem patint actualment”. I any darrere any, lamenta el regidor nacionalista, “estem veient com a l’escola infantil La Puríssima es queda sense places per a albergar tots els xiquets benissers i alguns d’aquests han d’optar per una guarderia totalment privada amb la conseqüent despesa que això suposa per aquestes famílies, ja que cal recordar que la guarderia depenent de la Fundació Abargues funciona amb unes ajudes econòmiques destinades a l’escolarització infantil de primer cicle (0 a 3 anys) que la Conselleria d’Educació ha anat rebaixant any darrere any d’una manera considerable sent aquestes ja clarament insuficients, ja que es basen en una quantitat fixa a repartir, de manera que quantes més famílies valencianes la sol·liciten, més disminueix la quantitat a atorgar a cadascuna d’elles. Un sistema profundament injust, que incrementa les dificultats familiars, a més a més d’una aportació mensual per cada xiquet. A banda d’això l’horari d’aquesta guarderia no és el més adequat ja que no s’ajusta a les necessitats de la majoria de pares i mares que treballen, fet pel que molts pares també opten per la guarderia privada ja que els és impossible compaginar el seu horari laboral amb l’horari dels xiquets a l’escola”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?