General

Reiniciem Benissa es posiciona contra la urbanització especulativa del pulmó verd de Patmore i posa un model d’al·legació a disposició de la gent del poble

Logo de Reiniciem Benissa
Logo de Reiniciem Benissa

La plataforma ciutadana Reiniciem Benissa va mostrar el dimarts passat, al ple d’octubre, el seu rebuig al pelotàs urbanístic que es pretén fer a Patmore, al costat de la zona verda de Fanadix. El projecte, propiciat per un empresari de l’òrbita del Partit Popular provincial, antic administrador del Grup Immobiliari Santa Anna, que anteriorment va fer la finca coneguda com a “L’Hospital” a l’Avinguda l’Alcúdia abans de quebrar, pretén construir un hotel i nou xalets de luxe, acabant amb l’últim reducte verd litoral, i en una zona on existeix flora endèmica com l’helianthemum caput-felis, coneguda popularment com a “cap de gat”.

L’actuació arrasarà més de 26.000 m2 de zona natural, generant un fort impacte mediambiental i massificant encara més les xicotetes cales de Benissa, que ja pateixen una forta pressió turística, especialment als mesos d’estiu. Un projecte que en cap cas redundarà en benefici del poble, amb una promotora immobiliària amb seu a la ciutat d’Alacant i una empresa propietària dels terrenys amb seu al paradís fiscal de Liechtenstein.

Per a possibilitar aquesta construcció, l’equip de govern format pel Partit Popular d’Arturo Poquet i el CIBE, d’Isidor Mollà pretenen signar com a primer pas un conveni urbanístic.

Reiniciem Benissa ha detectat nombrosos problemes en aquest conveni, els quals es reflecteixen en l’al·legació que la plataforma ja ha presentat per registre d’entrada. Entre ells, destaca que la construcció es faria sobre part de l’antiga via pecuària de Moraira – Benissa – Calp o que els tràmits exigits no s’han portat a terme, a banda de tots els problemes jurídics que existeixen.

Des de l’equip de govern intenten justificar aquesta aberració urbanística amb la necessitat de construir el tram de passeig ecològic entre Cala Pinets i Cala Llobella, un tram que ja existeix físicament des de fa més de deu anys i amb alternatives viables que no implicarien una macrourbanització.

El termini per a presentar al·legacions acaba el pròxim dijous 3 de novembre i des de Reiniciem Benissa conviden a tota la gent interessada a participar emplenant i presentant al·legacions en contra d’aquest projecte a l’OAC o per la seu electrònica de l’Ajuntament. El model d’al·legació, que cal emplenar i signar, es pot trobar en el següent enllaç.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?