General

Compromís per Benissa es posiciona contra les prospeccions petrolieres a la costa valenciana

El col·lectiu Compromís per Benissa ha mostrat ahir la seua posició contrària a les prospeccions petrolieres a la costa valenciana i ha lamentat que el ministre d’indústria, José Manuel Soria, “les mantinga i les vaja a permetre en contra de la voluntat de la majoria dels valencians i de la comunitat científica que considera molt perjudicial aquestes prospeccions per a l’ecosistema marí de la mediterrània”.

El secretari local del col·lectiu Compromís per Benissa, Jaume Berenguer, lamenta l’actitud del PP en aquests moments a Madrid i a València, ja que van ser molt crítics quan el govern del PSOE va aprovar les prospeccions de recerca de gas i petroli, però en canvi ara callen a València i ho permeten a Madrid.

Berenguer ha manifestat que des de la Coalició Compromís al Congrés dels Diputats per mitjà del seu diputat Joan Baldoví es treballa sobre aquest tema des de fa temps, “al febrer de 2012 el nostre diputat va presentar una Proposició No de Llei (PNL) per a demanar al govern central la prohibició de les prospeccions petrolieres i de gas a la costa valenciana i balears, proposició que va ser rebutjada pel PP”. El diputat valencianista va seguir insistint en el Congrés “del perill i de l’abast negatiu per al medi ambient en la mediterrània, però també per a sectors importants de la nostra economia com són la pesca i el turisme, però el PP té clar quina és la seua intenció, afavorir les companyies petrolieres i perjudicar els interessos dels valencians”.

Una de les primeres iniciatives parlamentàries de Joan Baldoví al Congrés va ser una pregunta sobre les prospeccions, que va ser contestada adduint el ministre que anaven a permetre-les. El diputat de la coalició va presentar la Proposició No de Llei, “perquè ja vam comprovar aleshores que el govern espanyol no estava en contra de les prospeccions, però sí en contra dels interessos econòmics, de les persones i del medi ambient del País Valencià“.

Des de Compromís per Benissa indiquen que van a lluitar perquè el medi ambient no siga el gran perjudicat i amb ell, el turisme valencià. Segons Berenguer, l’actitud passiva dels membres del Consell en aquest tema és palpable, “des que el PP va guanyar les eleccions generals, els consellers a València s’han dedicat a callar i donar per bona el que a Madrid es fa i es diu respecte a les prospeccions petrolieres que van a tindre una repercussió important a la nostra costa, i en els sectors de la pesca i el turisme”. “Nosaltres apostem per un futur més respectuós i sostenible que assegure als nostres fills un espai digne per a viure”, ha subratllat el secretari dels nacionalistes de Benissa.

El Bloc recorda que fins el pròxim 22 de febrer a la Llibreria la Tella es poden signar al·legacions contra aquest terrible projecte per a les nostres costes, ja són moltes les que s’han aconseguit, però mai són prou. En eixe sentit, des de Compromís agraeixen el treball incansable que està fent en aquest tema el benisser Joan Carles Font, al temps que aprofiten la visita a la nostra comarca d’aquest divendres del diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, per a parlar, interessar-se i preguntar sobre el treball de la coalició en aquest tema al parlament valencià. A més d’exigir-li al batle de Benissa, Juan Bautista Rosselló, que siga el mateix Ajuntament del nostre municipi qui presente una al·legació pròpia contra l’estudi d’impacte ambiental del projecte impulsat per la petroliera Cairn Energy i que està actualment en fase d’exposició al públic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?