Natura

El PP de Benissa presentarà una moció contra les prospeccions petrolieres a València

El Partit Popular de Benissa, presentarà en el proper ple municipal, una moció contra la realització de prospeccions petrolieres previstes en tres àrees del litoral valencià anomenades “Albufera”, “Benifaió” i “Gandia”, duta a terme per la companyia Cairn Energy.

El Partit Popular de Benissa, s’uneix a la denúncia realitzada per la Generalitat, contra l’autorització concedida per a aquesta activitat pel Consell de Ministres, que juntament amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, s’han basat en un reglament preconstitucional que desenvolupa una llei franquista, derogada per la recent llei d’hidrocarburs. Segons comenten des del PP “el govern socialista ha tornat a ignorar els valencians actuant a esquena de l’administració territorial valenciana, la Generalitat i els ajuntaments”.

Cal recordar que els treballs que pretenen realitzar, queden dins de l’àrea d’influència de la reserva marina del LIC de l’Albufera, que per la legislació europea passa a ser Zona d’Especial Conservació, gaudint de màxima protecció a nivell europeu.

En cas que es duguen a terme aquests projectes aprovats pel govern socialista, podria afectar, i fins i tot acabar amb les maltretres economies locals, on el nostre principal ingrés és el turisme i derivats, a més de suposar un impacte mediambiental, i una acció incompatible amb les accions encaminades a la lluita contra el canvi climàtic i la urgent aposta per les energies alternatives i netes.

Des d’aquest grup polític afirmen que “sent Benissa un referent en la gestió ambiental del nostre territori i del nostre litoral hem de presentar la nostra més ferma oposició a semblant actuació del govern de Zapatero”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?