General

El Runar recull signatures contra la moció del PP que l’acusava de falsejar dades

El col·lectiu El Runar de Benissa ha decidit emprendre una campanya de recollida de signatures per demanar el suport dels ciutadans a un manifest elaborat pel mateix grup en el qual repliquen a l’equip de govern del PP, que governa en l’ajuntament. En aquest sentit, els ecologistes afirmen que “davant les últimes declaracions de l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, titllant-nos de mentiders i la seua intenció de presentar una moció en la nostra contra en l’últim ple quan el que estem fent és lluitar en defensa del territori i oposar-nos a l’especulació urbanística que ens afecta ens ha dut a donar començament a aquesta iniciativa”.

En concret, els conservacionistes es pregunten “quins són els interessos reals d’aquesta manca de tarannà democràtic entre els quals segur que trobem la forta pressió urbanística que sofreix el nostre municipi”.

Així les coses, El Runar ha encapçalat el document de recollida de signatures al crit de “per la llibertat d’expressió, contra les desqualificacions i les acusacions”. Una reivindicació que va en la mateixa línia que les crítiques abocades pels partits de l’oposició de la corporació benissera en el moment en què en l’últim ple ordinari l’equip de govern PP va sorprendre -no estava consensuat- amb la presentació de la polèmica moció.

De fet, el rebuig dels grups PSOE, CIBE i PSI va forçar finalment que el primer edil retitara el document. No obstant això, Juan Bautista Roselló va advertir abans de la “retirada” que El Runar fora més rigorós en les informacions que difonia i va negar la xifra d’habitatges que es construiran a Benissa en els pròxims anys que els ecologistes van manifestar, en més de 20.000 cases. Davant les dades del batle que deia que no es construirien prop de 3.000 com a màxim els conservacionistes van argumentar que “nosaltres hem comptabilitzat no només el sòl urbanitzable sinó també l’urbà, cosa que ell no ha fet”.

Formes democràtiques

A més de recordar que “les dades que s’aporten en l’informe que s’elevarà als eurodiputats que visitaran la comarca estan basats en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU)” els ecologistes demanen en la recollida de signatures “el respecte a les formes democràtiques i la restitució de la seua honorabilitat”.

Es pot signar aquest manifest a través de la web del col·lectiu: www.elrunar.org


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?