General

El Runar vincula a interessos urbanístics les crítiques del PP

Segon torn. El grup El Runar va eixir ahir al pas de les acusacions abocades sobre el col·lectiu per part del batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, en una moció presentada pel PP en el ple del dimarts i que finalment va ser retirada pel mateix primer edil davant les crítiques dels partits de l’oposició. En aquest sentit, els ecologistes “davant aquesta falta de tarannà democràtic” es van preguntar “quins són els interessos reals que provoquen aquestes reaccions polítiques desproporcionades” i van afegir que “en les quals es veu, segons la nostra opinió, la forta pressió urbanística a què està sotmès el municipi”.

A més, els conservacionistes van indicar que “el veritable debat, a pesar dels intents per convertir-lo en simples escaramusses, està en el paper real i en la participació que ha de tenir la ciutadania en un procés tan important per a tots com són la planificació i creixement urbanístic”.

En la moció del PP, l’equip de govern va acusar els ecologistes de mentir en afirmar que en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa es preveu la construcció de 25.758 habitatges. No obstant això, el portaveu del grup El Runar, Àngel Ibáñez, va especificar ahir que “el càlcul que fa el batle per a dir que nosaltres mentim és únicament sobre el sòl urbanitzable mentre que en el nostre informe es comptabilitza tot el sòl que es pot urbanitzar en el Pla General” i va afegir que “no hem dit cap mentida en cap moment perquè tot el sòl consumeix territori i aigua per igual”.

Trobada

Igualment, el col·lectiu conservacionista va criticar l’afirmació de “la poca fiabilitat i escassa serietat informativa” que, segons el PP de Benissa, té El Runar. Referent a això, els ecologistes van afirmar que “la credibilitat del Runar no ens l’ha de donar el batle sinó que està basada en la transparència i en el coneixement de causa, fets avalats per la seva àmplia trajectòria pública, dedicada a la conservació del patrimoni natural i històric de Benissa”.

Finalment, el col·lectiu va assegurar en el seu comunicat que “constatem amb preocupació l’inici d’una dinàmica gens constructiva i parca en formes democràtiques de l’equip de govern del PP, que suposa un greu precedent pel que fa a les normals relacions entre la ciutadania i els seus representants polítics”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?