Natura

El Runar diu que les aigües grogroses de la platja de La Fustera són fecals

El col·lectiu El Runar també ha pres partit en la polèmica per l’estat que presenta la platja de La Fustera. Els ecologistes asseguren que les aigües que han aparegut en l’arena no provenen d’un aqüífer natural, com va indicar l’alcalde de Benissa en l’últim plenari, Juan Bautista Rosselló, sinó que són aigües fecals. La raó de l’existència d’aquests abocaments és, segons van explicar els conservacionistes, la canalització del barranc que desemboca en la platja ja que ara no queda vegetació que filtre eixos líquids provinents de les fosses sèptiques i l’aigua baixa fins a les mateixa arena, va comentar el portaveu de l’associació Àngel Ibáñez.
Així mateix, des del Runar apunten que no s’ha dut a terme cap intervenció de les que es van projectar i que conformen la part mediambiental del projecte del passeig litoral. En aquest sentit, els ecologistes critiquen que per a realitzar el passeig es van arrancar 100 mates de l’espècie cap de gat que està protegida a nivell autonòmic, estatal i europeu que no han sigut replantades.
De fet, Àngel Ibàñez va denunciar que en les obres de construcció d’un pont que uneix el passeig amb la cala Les Bassetes també ha danyat colònies d’aquesta espècie.
Un altre aspecte que van comentar els ecologistes va ser el destí final de la Casa dels Vents. Segons aquests, s’havia previst la construcció d’un centre d’informació mediambiental mentre que ara ens trobem amb rumors que allí es va a instal·lar una oficina d’informació turística o unes dependències policials.
Finalment, des del col·lectiu El Runar van replicar a l’alcalde en afirmar que les obres no estan acabades i van assegurar que només s’han fet les que es construeixen amb formigó i el resultat és totalment negatiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?