General

Benissa incompleix des de fa 2 anys una moció contra la violència de gènere

La coalició CIBE-Bloc de Benissa ha denunciat la passivitat del govern local per a tallar de soca-rel els possibles casos de violència de gènere que poden produir-se al municipi. Fa dos anys, el passat 25 de novembre -data en la qual es commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere-, el ple va aprovar per unanimitat de tots els seus membres una moció de CIBE-Bloc per a redactar un protocol d’actuació integral per a casos de violència de gènere a Benissa.

No obstant això, dos anys després “aquest útil i necessari protocol no ha vist la llum pública” ja que segons els nacionalistes “les regidories de la Dona i de Serveis Socials del passat mandat no ho van realitzar”. “No ho consideren una prioritat”. Per al Bloc, l’actual regidor de l’àrea, el socialdemòcrata Paco Montagut, que disposa de dedicació exclusiva i manté un pacte amb el PP, “tampoc ho considera una prioritat”.

En aquest sentit, el CIBE-Bloc ha elaborat un protocol per a actuar quan es produïsquen agressions de gènere que presentaran juntament amb una moció al ple de novembre.

En aquesta moció, es recull un pacte ciutadà perquè entitats, organismes i associacions assumisquen les actuacions encaminades a aconseguir “una Benissa lliure de violència cap a les dones”.

A més, els nacionalistes, que dirigeixen la delegació de Normalització Lingüística, també van criticar que s’organitze una obra de teatre per al 22 de novembre emmarcada en els actes sobre la violència de gènere i a Pego la representen en Valencià, i a Benissa siga en Castellà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?