Comunicat

Comunicat del CIBE-Bloc sobre el dia internacional contra la violència de gènere

Lamentablement cada 25 de novembre, partits politics, associacions i col·lectius, etc., tornem a escriure sobre la violència de gènere, i diem lamentablement perquè el millor seria que no tinguerem que escriure més, seria perquè la violència que desgraciadament patixen les dones, s’ha acabat.

En els últims anys, els mitjans de comunicació arrepleguen diàriament tràgics successos que informen de la mort de dones a les mans dels seus marits, companys sentimentals o exparelles, a data de hui en són ja més de 60 les que han estat assassinades a tot l’estat espanyol , en ocasions, davant de la presència de descendents menors.

No oblidem que els maltractaments es produïxen en tots els àmbits socials i no sols en el domèstic o familiar. La violència de gènere es manifesta com el símbol més brutal de la desigualtat social entre ambdós sexes, i es dirigeix sobre les dones pel simple fet de ser-ho, en ser considerades pels seus agressors com a carents dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió.

No són justificables des de cap argument social, de pràctica religiosa o tradició ancestral. Lamentablement encara en ple segle 21 trobem conductes de masclisme emparant-se en les tradicions, i no estem parlant de cap país d’Àfrica o d’Àsia, ràpidament ens venen a la memòria els casos de les dones que no podien peixcar al Palmar o les dones que encara no poden ser festeres de ple dret en les festes de moros i cristians d’Alcoi.

Amb estes actituts, com poden entendre els nostres fills la igualtat home-dona? Si el principal remei per a erradicar la violència envers les dones es l’educació, quin exemple els estem donant els adults? Cal assenyalar que la lluita contra la violència de gènere no ha de ser una tasca únicament de les associacions en defensa dels drets de les dones maltractades sinò que ha de ser una tasca comuna de tota la societat civil (homes i dones) i institucions.

Nosaltres per la nostra part i des del nostre grup municipal hem presentat mocions en este sentit en dates tan significatives, com el 8 de març, dia internacional de la dona, o com la de hui 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. En estes mocions demanàvem entre altres coses que l’Ajuntament de Benissa es persone com a acusació en els judicis on es tracten casos de maltractament de dones a Benissa, i que este Ajuntament es faça càrrec de la minuta d’advocats i procuradors. També demanarem al pròxim ple ordinari de desembre, la redacció d’un protocol d’actuació en cas de maltrament per al nostre poble, d’esta manera si es detecta algun problema d’este tipus, cada col·lectiu implicat sabrà com reaccionar a l’instant. Però no hem de ser nosaltres, un partit local qui solucione este greu problema, solucionar-ho li correspon al govern central, i en eixe sentit reconeguem com a bona la Llei Orgànica 1/2004 de 28 de desembre, però alguna cosa falla quan encara ens trobem amb casos de violència pràcticament cada dia. Per tant el que fa falta és més recursos i més voluntat política per poder aplicar la llei integral contra la violència de gènere.

Mari Carme Ronda i Abad
Secretària d’igualtat del CIBE-BLOC


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?