Comunicat

Comunicat del CIBE-Bloc sobre el camí de Benimarraig

El grup municipal CIBE-BLOC lamenta el poc interés de les regidories d’urbanisme (Josefa del Valle), policia local i seguretat ciutadana (Alexander Theobald) i medi ambient i agricultura (Miquel Cabrera Ribes) en atendre les queixes dels veïns que viuen fora del casc urbà de Benissa.

En eixe sentit només cal veure que ja fa quasi any i mig que els veïns de Benimarraig i per mà del tambè veí d’aquesta partida i regidor a l’ajuntament de Benissa pel grup municipal CIBE-BLOC van fer arribar les seues queixes sobre l’estat del camí rural de Benimarraig que travessa el barranc del Quisi i arriba fins a Calp. Aquesta història comença a principis de l’any 2004 i a dia de hui encara no hem tingut cap resposta. Al principi van ser un grup de veïns d’aquesta partida que es van personar a un ple ordinari i li van demanar al torn de precs i preguntes a l’alcalde que faça complir la llei en aquest camí on cada dia estan passant al voltant de 50 camions sobrecarregats de 22 tones (22.000 Kg) per a anar a L’Empedrola a Calp i on van aconseguir que l’alcalde els assegurara que faria complir la llei i aquests camions serien primer avisats per la policia local i després sancionats si continuaven utilitzant aquest camí que recordem és de màxim 7 tones (7.000 Kg) i que té un xicotet pont que travessa la via fèrrea de Dénia-Alacant. També cal assenyalar que aquest greu problema l’hem manifestat en diferents plens i comissions informatives de règim interior i urbanisme, així com en dos instàncies presentades. La primera amb data 23-6-04 i amb registre d’entrada núm. 7.186 i la segona amb data 23-5-05 i amb registre d’entrada núm. 5. Cal recordar que ja fa un temps els veïns d’una partida de Calp també es van manifestar en aquest sentit i van fer que l’ajuntament prohibira el pas d’aquests camions de gran tonatge per aquests camins ja que destrossen els camins amb poca quantitat d’asfalt i que la majoria de voltes han sigut sufragats pels mateixos veïns.

Ja sabem que per desgràcia no tenim prou agents de policia local, però només posant-se una vegada a la setmana a l’entrada del camí i primer avisant i si no es fa cas sancionant, farien que aquest camí rural deixara de ser un infern per als veïns que allí viuen i per a la gent que es desplaça a treballar a les seues terres de cultiu. Aprofitem des d’ací, a convidar l’alcade a solucionar l’etern conflicte del col·lectiu d’agents municipals de Benissa amb l’alcade, ja que sembla que aquest no té cap interés en solucionar aquest greu problema i on el regidor de la policia local fins i tot ha arribat a plantejar la creació de patrulles ciutadanes, idea que ràpidament el Ministeri de l’Interior va fer desestimar per ser una mesura il·legal i on la subdelegada del Govern a Alacant, Etelvina Andreu, ja va dir i pensem que amb bon criteri que una persona pública no pot patrullar si no pertany a un cos de seguretat, ja siga policia nacional o guàrdia civil”, però els agents que tenim són agents que han d’estar per tota Benissa incloent les partides rurals, sabem també que Benissa té un gran terme municipal i per aquesta raó l’alcalde ha de compendre que ens calen més agents.

Per finalitzar lamentem una vegada més el poc interés de l’alcalde i els regidors del PP en ni tan sols contestar el que els demanem, ja siga instàncies, quan demanem factures sobre alguna despesa o en complir les mocions que són aprovades, el me’n fotisme es l’adjectiu que tal volta els qualifique millor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?