Comunicat

Comunicat del CIBE-Bloc sobre la recollida de residus sòlids i reciclatge

Diuen que una imatge val més que mil paraules, i desgraciadament estes imatges es repeteixen cada vegada més, sobretot a l’època estiuenca i dins de la zona costanera. Els benissers i benisseres que ahir van escoltar per Ràdio Litoral a la Regidora d’aigües i serveis Josefina Ivars quan parlava sobre l’Ecoparc que complia 8 anys, el bon funcionament de la recollida del fem, els punts nets, etc. deuen estar pensant que a la bandera verda que oneja davant de l’ajuntament de Benissa només li falta una gavina per a que siga patrimoni del PP, perquè si el PP ha fet que Benissa siga una ciutat sostenible, ens posem a tremolar, com serán les ciutats insostenibles?

Repasem les declaracions de la regidora, ens va dir que l’Ecoparc complia 8 anys, però primera sorpresa, si el PP fa 6 anys que governa a Benissa, qui va crear l’Ecoparc? Doncs vam ser nosaltres, el CIBE, però en cap moment ens va anomenar, oblit voluntari o intencionat? Jutgen vosaltres mateix. Perquè volem recordar que vam ser nosaltres els que diguérem NO a l’abocador d’alta densitat que la Generalitat Valenciana volia ubicar a la partida Binyent, i fomentarem que les polítiques de gestió de residus s’orientaren cap al reciclatge construint el primer ECOPARC de la comarca per al tractament i reciclatge de residus urbans i vegetals i aconseguint que aquell abocador que sempre tirava fum no ho fera mai més, així és com es fan els municipis sostenibles, però d’açó no va parlar ahir la regidora Ivars.

Tambè ens va parlar sobre el bon funcionament del servei de recollida del fem, però no ens va dir res sobre la intenció del Partit Popular de Benissa de privatitzar este servei a una gran empresa, empresa que només busca el seu propi benefici i no fer un bon servei al poble, només cal vore els conflictes que tenen els ajuntaments de Dénia i Xàbia amb la empresa privada que els neteja el poble durant molt de temps i que ara, Dénia, ha pogut lliurar-se d’esta empresa després d’obrir-li molts expedients i a Xàbia intenten fer el mateix.

Tambè van sentir a Josefina Ivars que ens parlava sobre el bon invent dels punts verds, no dubtem que siga un bon invent que per cert tampoc han inventat ells, però la seua recollida a Benissa és nefasta, dia sí i dia també i sobretot a l’estiu ens trobem amb imatges tan desagradables com la de la foto on els veïns que viuen al voltant ens han dit que volen vendre la casa per les males olors i els abundants ratolins que hi ha per la manca de neteja. Què pensaran els turistes que ens visiten per primera volta, voldran tornar o no ho faran mai més?. Contesten vosaltres mateix. És esta la imatge que volem donar a la gent que ens visita a l’estiu? No són conscients de la importància per a l’econòmia benissera del turisme? Per això no cal tantes visites a les fires de turisme amb les despesses desorbitades que això suposa.

També ens parla de consciènciar la població sobre el reciclatge, cosa que ens pareix molt bé, però a dia de hui i ja és el segon any que ho demanem, ni a la platja de La Fustera ni a L’Advocat n’hi ha cap contenidor de vidre i això que cada nit a l’estiu van molts benissers i benisseres a sopar a la mar, sense poder tirar el vidre al seu lloc corresponent.

Esperem des del CIBE-BLOC que a partir de hui la Regidora d’aigües i serveis, Josefina Ivars es pegue una volta pel terme de Benissa i s’adone dels problemes que tenim els benissers i benissers, no cal que li recordem que és una de les regidores afortunades amb la generosa dedicació exclusiva que dia a dia paguem tots els benissencs.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?