General

PP i PSD frustren la proposta del CIBE-Bloc de protegir el Pou d’Avall

El grup municipal CIBE-Bloc de Benissa ha tornat a veure tallada d’arrel la seua proposta d’ampliar la zona verda del Pou d’Avall per a garantir així la protecció de les restes arqueològiques del conjunt hídric descobert a la zona. En el ple celebrat el dimecres, CIBE-Bloc va tornar a presentar una moció per a incrementar la zona de protecció, però aquesta vegada tampoc va prosperar. El PP i el PSD van unir els seus vots per a rebutjar la iniciativa, davant la qual es va abstindre el PSPV. Només el CIBE-Bloc va votar a favor.

La moció recordava que les excavacions realitzades han tret a la llum un conjunt hídric que arriba al llavador i la Font de Sant Pere. El conjunt està format per les Fonts de les Maruques, les conduccions de captació i conducció de l’aigua, la cava i dos pous. Un d’ells, documentat al segle XVI, és el que dóna nom al lloc des de temps immemorial: el Pou d’Avall.

Es tracta, deia la moció, “d’un patrimoni històric, vinculat a l’aprofitament d’un recurs escàs com és l’aigua, que mereix ser protegit i conservat”. De fet, l’escrit recordava que més de 700 signatures presentades en el registre de l’ajuntament “han mostrat la sensibilitat de moltes persones per la conservació d’aquest espai”.

CIBE-Bloc assegura haver proposat “solucions tècniques” que permeten “augmentar la zona verda del safareig i conservar tots els elements del conjunt, mantindre l’edificabilitat del sòl residencial previst, donar continuïtat a l’enllaç de l’avinguda de l’Alcúdia, sense grans pendents, i evitar l’enorme elevació dels murs de contenció al voltant del safareig, que el deixaran enfonsat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?