General

EL CIBE-Bloc demana que es cree un arxiu històric per a salvar la memòria

El grup municipal CIBE-Bloc va presentar ahir en el ple ordinari celebrat a Benissa una moció per a crear un arxiu històric al poble. L’objectiu d’aquesta moció és “recuperar i preservar al màxim la memòria i que les generacions futures puguen rebre el llegat que els és propi”.

Per al grup CIBE-Bloc, l’arxiu històric de Benissa pot ser el precedent per a fundar en un futur el Museu de la Ciutat. “Aquesta proposta que presentem és un pas necessari per a construir el Museu de la Ciutat davant la progressiva destrucció d’un material tan sensible i fràgil com és el documental”.

En la moció, es proposa salvaguardar material com la literatura popular, escrits populars o inèdits de benissers en les seues manifestacions literàries així com documents familiars que facen referència a testaments, passaports o fotografies. En el futur arxiu també es podrien guardar els documents mercantils així com cartells i programes de cinema i teatre, en un àmbit més lúdic. L’associacionisme i tot el treball dels distints col·lectius de Benissa en qualsevol àmbit és un llegat important per al poble digne de ser arxivat. Finalment, la moció fa referència a documents particulars propietat de veïns distingits de Benissa així com altres escrits o objectes personals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?