General

Més de 400 alumnes del Manuel Bru reben classes amb jaquetes, guants i bufandes

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 16 de gener de 2007:

Més de 400 xiquets i xiquetes de l’escola pública d’infantil i primària Manuel Bru estan congelats en el sentit literal de la paraula.

Des del dijous passat, dia 11 de gener, no tenen calefacció a causa d’una avaria en el sistema de la caldera que distribueix la calor per les diferents aules de l’edifici. Una caldera, que segons van confirmar des de la direcció del centre, té 17 anys, ja que va ser instal·lada l’any 1990.

El director d’aquesta escola pública, Manuel Juan, va comentar ahir que els alumnes “estan suportant temperatures que realment són preocupants ja que estem passant dies de molt de fred”.

Els fets es remunten al passat 11 de gener. El responsable de l’escola benissera va apuntar que “les instal·lacions del Manuel Bru són molt velles pel que s’estan trencant contínuament coses”.

De fet, va afirmar que quan van comprovar que s’havia trencat la caldera “van vindre alguns tècnics encarregats de l’empresa de manteniment i de l’ajuntament”, ja que les competències de l’adequació de les instal·lacions són municipals.

Solució ràpida

Els especialistes, segons Manuel Juan, van explicar als responsables de l’escola que la solució d’aquest problema passava per “canviar la caldera però com això significa una obra de gran envergadura” i major inversió es va optar per “una solució ràpida i aguantar fins que arribe el mes de maig i un poc més de calor”.

El director del centre, va manifestar que, pel que sembla, “aquesta solució provisional s’ha allargat més del previst i encara seguim sense calefacció ja que els operaris continuen treballant en la reparació de la infraestructura”.

No obstant això, Manuel Juan, va dir que “tots els tècnics ens han comunicat que hui deuria estar resolta aquesta complicació. Portem molts dies sense calefacció i aquest problema comença a ser preocupant per als xiquets més xicotets”.

Els tècnics encarregats de la reparació han comunicat als responsables del Manuel Bru que l’avaria ha consistit en el trencament d’un dels tubs per on passa el gas i ha entrat aigua dins del conducte. Manuel Juan va voler evitar qualsevol dubte respecte al possible mal manteniment del sistema de calefacció ja que, segons va manifestar, “ha passat totes les revisions mensuals, ha sigut un fet inesperat”.

I és que l’estampa que està deixant aquesta avaria és la de classes amb més de 30 anys d’antiguitat plenes de xiquets vestits amb jaquetes, guants i bufandes per a intentar pal·liar tant com sig possible els 12 graus que es registren en cadascuna de les aules.

El normal, segons el director, és que es registren uns 20 graus a tota l’escola. A més, no totes les aules estan en les mateixes condicions. Els xiquets d’infantil de 3 anys són els que pitjor estan ja que les classes es troben allunyades de l’ala de l’edifici que dóna al sol.

Un edifici fet fa 33 anys

No és la primera vegada que aquesta escola, que va ser inaugurada l’any 1974, és a dir, fa 33 anys, presenta molts problemes o deficiències.

Per si fóra poc, Manuel Juan, va afirmar que “ja es va construir amb problemes de tota classe, els materials que es van utilitzar no van ser els correctes pel que hi ha hagut moltes deficiències derivades”. El pati de l’escola és un altre clar exemple de la situació d’abandonament que està patint Benissa en matèria educativa, ple d’esquerdes i forats que, com testifiquen els pares, “són molt perillosos per als nostres fills”. El Manuel Bru està sent objecte de crítiques per part de pares i professors en considerar que la Conselleria s’ha oblidat d’aquest centre docent benisser.

El director del centre exigeix que el Consell faça la reforma integral que va prometre

El director del centre d’ensenyament públic, Manuel Juan, creu que la solució definitiva del Manuel Bru “serà el dia que la Generalitat porte a terme la reforma integral que està promesa” i anunciada al pla CreaEscola. Manuel Juan va explicar que fonts properes a la Conselleria d’Educació li han indicat que aquestes obres es veuen llunyanes ja que “Conselleria té altres prioritats o pensa que ací a Benissa ja s’ha invertit amb el nou IES Josep Iborra, sembla que no ens toca encara”.

Per al director d’aquesta escola “la reforma significa fer pràcticament una escola nova i això val molts diners”, però va advertir al Consell que “no podem esperar molt més”. Juan va dir que “això, des de l’òptica d’un governant es pot arribar a comprendre perquè cal atendre molts pobles, però els pares i alumnes del Manuel Bru saben que ací fa falta una sèrie d’intervencions, ara és la calefacció i l’any passat va ser la instal·lació elèctrica”.

Els pares mostren la seua indignació i descontentament per la falta d’informació

Els pares i mares dels alumnes que assisteixen diàriament a l’escola Manuel Bru, s’han alçat en guerra en comprovar que el problema segueix sense resoldre’s.

De fet, ahir mateix, van mostrar la seua indignació i descontentament amb les administracions implicades, ja que, van comentar que “els xiquets xicotets són els que haurien d’estar amb una temperatura adequada per a ells i, en canvi, són els que més estan patint el fred”. A més, van afegir que “si estan jugant suen, entren en classe fa fred i agafen una refredat, almenys cal buscar una solució ràpida per als d’infantil”.

Alguns van explicar a LAS PROVINCIAS que “no comptem amb suficient informació, ens haurien d’haver comunicat el que ocorria per haver abrigat més als xiquets. Ens hem assabentat per comentaris d’altres pares”.

Els afectats van reiterar les seues crítiques cap a les precàries condicions en què es troba el Manuel Bru i van dir que “s’hauria de millorar la fontaneria o el pati que està tot que dóna pena”.

Cal ressenyar que les classes no s’han interromput i s’estan donant, segons Manuel Juan, “com antigament, amb abrics i molt de fred”. A més, els mestres “hem hagut de posar radiadors però no escalfen prou”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?