General

Classes a ritme de la radial

“No m’apareix res com a institut, ho senc molt”, per exemple, contestaria l’operadora. Els lluents i novíssims Instituts d’Educació Secundària de Teulada i Benissa no disposen encara de línia telefònica. Una manca que va ser valorada pel batle de la localitat, Juan Bautista Roselló, com “una qüestió exclusiva del centre que s’encarrega de la contractació i gestió de serveis”. A més, en el cas del Josep Iborra benissenc el centre està funcionant amb llum d’obra i no té el subministrament regular.

A més, el professor de l’IES de Benissa i portaveu dels Verds a Dénia, Toni Roderic, va presentar el darrer 20 de setembre una denúncia contra la Conselleria d’Educació per diversos aspectes com “la utilització política dels alumnes denigrant en una societat moderna i que atempta contra els seus drets” i que “l’acte es va realitzar sense permís dels seus pares i tutors” en referència a la inauguració del curs de mà del conseller Font de Mora en aquest centre divendres passat.

Així mateix, Roderic exposa en el document presentat davant els jutjats de Dénia que “no s’ha fet la recepció de les obres -que continuen en marxa en l’actualitat i amb maquinària treballant al centre- per part de la conselleria o per part de l’ajuntament pel que s’infringeixen la normativa de seguretat i d’higiene en vigor i la normativa laboral”. Una situació que es revela “sense llicència per a la seua ocupació” raó que “deixa a professors i alumnes en estat d’indefensió en cas d’accident”. Fets que segons el també Regidor de medi ambient “podrien ser constitutius de delicte”.

Problemes

L’absència de línia telefònica va ser una de les manques denunciades per Toni Llorente, professor de Tecnologia de l’IES Josep Iborra, en una roda de premsa del PSOE de Benissa. En aquest sentit, el docent va informar que en el centre existeixen problemes com “la falta d’una porta que tanque el recinte escolar, ja que els alumnes poden entrar i eixir, havent-hi just al costat una carretera de bastant tràfic que uneix la localitat amb Senitja”.

Una altra de les infraestructures que encara no està en funcionament és la cantina així com “una tanca que separa el centre actual de les obres dels mòduls que encara no s’està construint”. Així mateix, Llorente va assegurar que “encara s’està portant dotació, amb el que moltes aules taller encara no poden funcionar a ple rendiment”.

L’IES Josep Iborra té un cost final de més d’11 milions d’euros i va ser justament en aquest centre on el Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, va inaugurar el curs 2005-2006 divendres passat. Així les coses, la “normalitat” del funcionament de l’institut exclamada pels representants populars aquest mateix dia ha estat “gràcies a l’esforç de l’equip directiu i a la professionalitat de l’equip docent que intenta realitzar el seu treball el millor que pot en aquesta situació”. Llorente va afegir que “el PSOE desitjava i desitja que l’institut funcione tan bé com siga possible ja que és en benefici dels joves”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?