General

Les goteres en els barracons de Benissa obliguen als alumnes a traure aigua abans de les classes

Els escolars del Josep Iborra denunciaran els fets al Govern autonòmic i els pares iniciaran mesures de pressió.

Les noves aules prefabricades de l’institut de secundària Josep Iborra de Benissa ja presenten severs problemes de filtracions i goteres, a penes dos mesos de ser instal·lades i amb les primeres pluges de la tardor.
Ahir, novament, professors i alumnes van haver de dedicar els primers minuts del dia a traure l’aigua acumulada en l’interior dels barracons per a poder impartir classe. Els estudiants, farts d’aquests problemes, remetran un escrit al Govern autonòmic denunciant les pèssimes condicions en què cursen des de fa anys. L’associació de pares d’alumnes, per la seua banda, no descarta iniciar accions de protesta si, en breu, no se solucionen convenientment les serioses deficiències que hi ha en les aules.
L’empresa concessionària de les aules, Algeco, de Sant Vicent del Raspeig, ha assegurat a la direcció de l’institut que hui acudiran operaris a impermeabilitzar les teulades afectades per filtracions.
Raquel Muñoz, una de les estudiants de segon curs de batxiller que ahir es va veure obligada com la resta dels seus companys a agarrar poal i fregadora per a evacuar l’aigua entollada de la seua classe, assegura que l’estat dels barracons és pèssim i així no es pot fer classe; les calefaccions no estan a punt, hi ha una humitat espantosa i per molt d’esperit que tinguem, és difícil estudiar així.
Segons els estudiants només dues de les tretze aules prefabricades instal·lades en el centre no tenen problemes de goteres. Per la seua banda el director de l’Institut, Josep Ballester, xifra en quatre o cinc les aules amb problemes de filtracions, entre elles, les dues instal·lades aquest començament de curs. No obstant això, el professor reconeix que aquest tipus d’instal·lacions solen tindre problemes d’humitat i és difícil solucionar les goteres.
A les filtracions i entollaments cal afegir els problemes de calefacció i subministrament elèctric que cada any sofreixen aquestes aules, causant verdaders problemes als professors i als alumnes per a poder desenvolupar amb normalitat les classes.
O no donem classe o abans d’entrar cal agarrar el motxo i posar-se a netejar, explica Raquel.
Els barracons constitueixen la meitat de les aules existents en l’IES Josep Iborra. Aquestes instal·lacions han anat guanyant espai al centre amb els anys al punt d’haver deixat ja pràcticament sense pati d’esplai a l’alumnat. La situació és tal que s’ha sol·licitat a l’Ajuntament obres per a poder incorporar a l’àrea de gaudir dels estudiants una xicoteta pinada que es troba annexa al centre educatiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?