General

Benissa torna a mesurar la potència de les antenes de telefonia mòbil

Tècnics de l’Ajuntament de Benissa realitzaran dins d’un termini màxim de 20 dies nous mesuraments de les antenes de telefonia mòbil ubicades en el municipi a fi de comprovar que estes s’ajusten a l’ordenança municipal aprovada fa un any. En cas de detectar qualsevol anomalia, les antenes hauran de ser clausurades o traslladades a terrenys municipals allunyats del nucli urbà.
Este va ser l’acord aconseguit el dilluns en una reunió mantinguda entre l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, i el president de l’Associació contra les Ones Electromagnètiques de la localitat, José Pedro Sanz, que es va mostrar preocupat davant de la possibilitat que la potència de les antenes sobrepasse els límits establits en l’ordenança, ja que, en la seua opinió, les últimes investigacions realitzades sobre els efectes de les ones electromagnètiques sobre la salut de les persones demostren que estos aparells no són innocus. Al contrari, va indicar, poden causar malalties degenerativas del cervell.
En les persones sotmeses a camps electromagnètics s’altera el fluix de sang en la regió cerebral, quelcom que porta amb si seriosos problemes de reg sanguini i multitud de símptomes, va insistir ahir Sanz, que va assegurar a més que, segons estudis realitzats a Finlàndia i confrontats per la Societat Mèdica d’Investigació Temàtica, una persona sotmesa a estos camps electromagnètics és tres vegades més propensa a sofrir malalties degenerativas del cervell, entre elles l’Alzheimer.
L’ordenança municipal que regula les condicions de localització, instal·lació i funcionament dels equips de telecomunicacions, aprovada inicialment a l’abril del 2002 per via d’urgència va ser modificada abans de la seua aprovació definitiva al juny de l’any passat com a conseqüència de les pressions realitzades per la plataforma encapçalada per Sanz, que va presentar al voltant de 200 firmes demanant una regularització més estricta de les antenes de telefonia mòbil.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?