General

Classes en obres, perdoneu les molèsties

A mig fer. Així és com es troben molts dels centres de secundària que ahir van obrir les seues portes per a inaugurar el curs escolar 2005-2006. Dels quatre instituts de nova construcció que hi ha a la comarca, només els de Pedreguer i Teulada podran començar el curs amb tota normalitat. A Benissa, els alumnes hauran de conviure les primeres setmanes de classe amb obrers i màquines que estan treballant en la construcció de la casa del conserge i l’edifici per al cicle formatiu.

El conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, va acudir a la inauguració de l’IES Josep Iborra de Benissa, com a acte simbòlic de l’inici oficial de l’any lectiu. El conseller va escollir un centre que ha suscitat una gran polèmica.

L’oposició, tant local com autonòmica, va denunciar pressions per part de Camps perquè centres com l’IES Josep Iborra, obriren les seues portes a pesar de continuar en obres. Pel que fa a aquesta acusació el Secretari autonòmic d’esports, el benissenc David Serra, va explicar que “la millor resposta és vindre a veure l’institut”. Serra va afirmar que les acusacions del PSOE responien a “rabietes i no assumeixen que hui és un dia molt important per a Benissa”. Amb les aules preparades i els alumnes llests per eixir a la foto, el centre es troba pràcticament acabat però a escassos minuts de l’arribada del conseller, els operaris encara es trobaven treballant per a acabar la vorera i les dones de la neteja eliminaven les restes de materials de construcció instal·lats fa ben poc. En un dels laterals del centre, la tanca encara no estava finalitzada i uns ferros quedaven al descobert. A pesar d’això i durant els discursos, el batle de la localitat, Juan Bautista Roselló, va comentar que l’acte d’ahir, “feia realitat, contra pronòstic, l’acabament de les obres per al començament del curs escolar”. Roselló va afirmar que havia “pressionat fins al límit” a autoritats com David Serra o el Secretari autonòmic d’economia, Alejandro Bañares, perquè les obres finalitzaren perquè els alumnes començaren el curs en el nou centre. Per la seua banda, el conseller va destacar el “esforç” que ha fet la Generalitat perquè 189 centres, nous o reformats per complet, hagen estat inaugurats entre 2003-2005. Lluny de tota polèmica, el nou centre recupera el nom de l’antic IES. Josep Iborra va estar present durant l’acte d’ahir i va explicar que a Benissa “hi ha un important ambient cultural i espere que d’aquest centre isquen moltes persones amb capacitat d’intervenció en la vida cultural”. Roselló va afirmar que “Iborra és un exemple dels valors que encarna l’educació i que serà un model a seguir per als estudiants del centre”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?