General

Més de 100 persones participen en l’excursió a Verdiola de “Descobreix el nostre terme”

La ruta del diumenge passat, dia 19 d’octubre, del cicle “Descobreix el nostre terme”, que mensualment organitza la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa va tornar a batre un rècord de participació, ja que la ruta, guiada pel llicenciat en història i gran coneixedor d’aquests paratges de Benissa, Josep Antoni Santacreu, va convocar a 116 persones.

Aquesta ruta que ens va dur a les Cases de Verdiola, el Camí de la Pedrera, La Pedrera, el Portitxol i el Racó d’Omar, va ser comentada pels participants com les més dura realitzada fins ara, però també com una de les mes boniques, ja que va permetre veure uns racons únics de la nostra comarca. El passeig es va realitzar en menys de 5 hores, acabant a la Font de Bèrnia, on la miraculosa aigua que brolla va ajudar els caminants a mitigar el seu cansament.

Una altra vegada, els participants, la majoria benissers, van aprofitar l’oportunitat de gaudir del paisatge local i de conèixer més i millor el nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural i alhora proposar una activitat lúdica, sana, familiar i de contacte amb la natura.

La pròxima caminada que ha organitzat la Regidoria de Normalització Lingüística es realitzarà el 30 de novembre. Una ruta que ens durà una altra vegada a la majestuosa Serra de Bèrnia, on es podrà gaudir de les meravelloses vistes cap a la veïna Marina Baixa. Però un dels atractius d’aquesta caminada serà sens dubte la companyia del biòleg benisser, Baptiste Banyuls, qui ens ensenyarà els tresors que amaga la nostra flora autòctona i que massa vegades passen desapercebudes per falta de coneixements. Una situació que salvarem gràcies a les explicacions que ens donarà aquest expert en botànica i guanyador, entre d’altres, del Premi “25 d’abril” modalitat Investigació de l’any 1991.

El regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Normalització Lingüística, Xavi Tro, ha declarat que, “com es pot comprovar clarament, amb iniciatives com aquesta, es demostra que els benissers responen a les bones i noves idees. Jugant amb la imaginació i amb ganes de treballar, es poden realitzar activitats on la gent no dubta a participar i com és evident, repetir”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?