General

Aquest diumenge comença el cicle “Descobrim el nostre terme”

La Regidoria de normalització lingüística de l’Ajuntament de Benissa, que aquesta legislatura esta dirigida pel regidor del CIBE-Bloc, Xavi Tro, ha preparat una sèrie de caminades pel terme, que ajudaran els benissers a conèixer millor el nostre terme municipal i els seus llocs més emblemàtics.

D’aquesta manera, començant aquest diumenge 24 de febrer, i sempre l’últim diumenge de cada mes, començaran les passejades guiades pel terme de Benissa, on escriptors, arquitectes, biòlegs, etc. (tots ells benissers) acompanyaran i explicaran als visitants moltes coses que es desconeixen del poble i del terme de Benissa.

Totes les passejades eixiran a les 9.00 del matí, des de la plaça Rei Jaume I. Caldrà portar aigua i esmorzar, així com calçat còmode i estan obertes a gent de totes les edats. Durant la primera passejada es visitarà el llavador del Pou d’Avall, l’ermita de Santa Anna i el seu llavador, el pont del Quisi i el molí d’aigua del Quisi, des d’on es tornarà cap al lloc d’eixida. L’excursió comptarà amb les explicacions de l’arquitecte benisser Toni Banyuls. La passejada del mes de març ens portarà a les cases de tros del Binyent i de La Ràpita i comptaran amb les explicacions del també arquitecte benisser Joan Pastor. Passejades posteriors permetran conèixer també els entorns de les ermites de Lleus, Pinos, el camí vell de València, per on anaven els nostres avantpassats riberers a plantar l’arròs, l’estació del tren, l’asil vell, les restes del castell de Bèrnia i molts altres llocs desconeguts pels benissers.

Des de la Regidoria de normalització lingüística de l’Ajuntament de Benissa, conviden els benissers a aprofitar aquesta oportunitat per a gaudir del paisatge local i per a conèixer més i millor el patrimoni arquitectònic, cultural i natural benisser.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?