General

Benissa espera que Calp rebutge els traçats de l’AP-7 que envaeixen el seu terme

Benissa encomana la seua sort al veí, al del Penyal d’Ifach. El ple de l’ajuntament benisser va aprovar per unanimitat dijous passat per la nit, en una sessió extraordinària i urgent, una proposta d’Ajuntament -a la qual finalment se li van introduir rectificacions i una addenda- per la qual l’Ajuntament de Benissa rebutja de forma oficial els tres traçats contemplats en l’avantprojecte del nou accés a l’autopista AP-7 de Calp.

Durant el debat el batle, Juan Bautista Roselló, va assegurar a la resta de regidors i al nombrós públic que va anar al saló de plens que el batle de Calp, li havia transmés que no estava disposat a donar suport a cap alternativa que envaisca el terme municipal benisser. D’aquesta manera, el popular Roselló va voler “donar tranquil·litat als veïns perquè segur que amb el rebuig de Benissa i Calp el ministeri no s’atrevirà a imposar un traçat”, va dir.

Quant a la seguretat amb què el batle benisser va parlar de la posició de Calp, fonts de l’ajuntament del poble del Penyal d’Ifach van comentar ahir que Javier Morató vol esperar-se a la Junta de portaveus del dimarts que ve, convocada a aquest efecte, per a oferir una compareixença als mitjans. Amb tot, les mateixes fonts van recordar que “el batle ja va dir recentment que no donarà suport a una alternativa d’accés a l’autopista AP-7 que perjudique a algun poble veí”; Benissa i Altea, en aquest cas.

Cal recordar que una de les alternatives, la que comença als túnels del Mascarat i va pel Barranc del Pou Salat, envaeix mínimament el terme municipal de Benissa i podria tractar-se del traçat amb el qual estiguera d’acord Calp.

No obstant això, l’exregidora d’Urbanisme, Josefa del Valle, va dir en la mateixa sessió que el batle de Benissa té coneixement dels traçats proposats en l’avantprojecte des de fa més d’un any i mig. “Ho sap perquè jo l’hi ho vaig dir”, va comentar l’exregidora popular, que va concretar que “jo vaig ser informada quan les alternatives van entrar a l’Ajuntament de Calp”.

Mentir

Quant a aquest tema, el batle, Juan Bautista Roselló, va acusar a Del Valle de mentir i va assegurar que ell només va conèixer els traçats arran de la publicació en el BOE a la fi del passat mes de desembre.

A pesar de les desavinences finalment hi va haver acord. Ho va haver però amb matisos ja que la proposta inicial que va elevar Roselló al ple va ser modificada. En el punt tres en què es demanava al ministeri “considerar que l’opció idònia per a la millora del recorregut des del peatge de l’AP-7 a Benissa fins a Calp està constituïda per l’execució de la variant de Benissa i la millora substancial de l’actual carretera N-332 que uneix Benissa i Calp” es va afegir que “salvaguarde les cases existents” i que “el seu impacte territorial ecològic siga mínim” -proposta que van llançar primers els socialistes i després el PSI-. Sobre aquesta qüestió Roselló va comentar finalment que “no seria tan difícil ampliar a quatre els carrils l’actual N-332”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?