General

Benissa assegura que té més preferència que Calp sobre l’aigua del pou Marisa

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS amb data de dissabte 2 de desembre de 2006 i escrit pel periodista Juan Nieto:

Després de les declaracions del regidor d’Aigües de Calp, Juan Roselló, en què anunciava que el Pou Marisa, situat a la partida de Pinos, abastiria en un futur els calpins, les primeres reaccions oficials de Benissa no s’han fet esperar.

Des de l’ajuntament, Juan Bautista Roselló (PP), ha dit que “Calp podrà abastir-se d’aquesta aigua sempre que Benissa done l’autorització corresponent”. El batle va dir que no contempla “sota cap concepte” abordar la posada en funcionament d’aquest pou sense que al mateix temps hi haja una garantia de subministrament d’aigua al poble.

Sorpresa

Al batle de Benissa li han sorprés les paraules del responsable d’aigües calpí i explica que “a dia de hui comptem amb les previsions del Pou Marisa i un altre de La Ràpita per a poder desenvolupar el nostre pla general amb garanties hídriques”.

A més, el batle diu tindre la documentació d’aquest aqüífer i recorda que “evidentment” el pou “és una garantia de subministrament per als benissers absolutament imprescindible”. Així doncs, “en qualsevol dels casos, l’explotació d’aquest pou ha de passar per l’autorització del nostre ajuntament ja que és de competència municipal”.

Respecte a la manca d’infraestructures amb què compta el poble, Juan Bautista Roselló subratlla que “estem interessats a desenvolupar totes les infraestructures necessàries en matèria hídrica per a explotar nosaltres el Pou Marisa”.

En aquest sentit, destaca que “per l’altitud en què està situat l’aqüífer, no seria cap problema connectar el Pou Marisa amb les instal·lacions de dessalatge que es poden desenvolupar en els dipòsits del Collao”. A més, ha exigit que “s’aborden les infraestructures adequades perquè es connecte amb la xarxa municipal”.

Existeix un projecte, segons destaca Roselló, “per a habilitar els dipòsits del Collao que arriba als 5 milions d’euros. Tenint en compte la situació hídrica d’aquesta zona, jo crec que és una inversió assumible tant per la Diputació com pel Consell”, apunta. Al mateix temps, Roselló ha coincidit amb el regidor calpí a dir que “es tracta d’un dels millors pous de tota la província pel que Benissa també vol servir-se’n”.

És més, el batle ha proposat que “aquesta inversió l’assumim els ajuntaments de Calp i Benissa, juntament amb el govern autonòmic i provincial i d’aquesta manera podríem tindre aigua per a tots”.

“L’aigua és de tots però cal fer un bon repartiment”

El batle de Benissa Juan Bautista Roselló reconeix que “l’aigua és de tots, hem de gaudir-la tots els municipis”.

No obstant això, puntualitza que “cal fer un bon repartiment equitatiu, sobretot tenint en compte que en primer lloc està el poble on es troba situat el pou”. Així doncs, “si Marisa està ací, primer que res és Benissa”.

Juan Roselló va confessar en les seues declaracions a LAS PROVINCIAS que aquest pou és de titularitat provincial.

Pel que fa a aquest tema, el batle de Benissa va comentar que “qualsevol actuació, obra, infraestructura o instal·lació que es faça al Marisa necessita absolutament l’autorització expressa de l’ajuntament de Benissa”.

El batle va dir que “nosaltres comptem amb aquest pou, quan ho creguem convenient iniciarem els tràmits necessaris per a explotar-lo per a Benissa o qualsevol poble de la comarca, encara que en primer lloc han d’estar garantides les necessitats d’aquest terme municipal”.

Juan Bautista Roselló ha contradit les paraules del seu col·lega de partit per a afirmar que “no tenim cap constància oficial que només Calp puga servir-se’n del Marisa i si es decidira això, faríem tots els tràmits necessaris perquè els cabals d’aquest pou també subministren aigua a la xarxa municipal de Benissa”.

Com veuen, podem estar davant una altra guerra de l’aigua entre dos pobles de la comarca.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?