General

El batle assegura que la variant estarà acabada el 2007

Amb total satisfacció. Així va acollir el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, la partida pressupostària que els pressupostos generals de l’Estat destinaran a la materialització de la variant de la localitat.

El batle va afirmar que aquest és l’assoliment “fruit de l’esforç de tot el poble que des de fa molts anys demana l’obra”. Roselló va aprofitar per a confirmar que “les obres estaran acabades el 2007”. El batle va insistir que “ara el que l’Ajuntament farà és exigir que es complisca la promesa i que s’engegue la licitació i l’inici de les obres com més aviat”. Amb la partida assignada per al 2006 es destinarien a la licitació de les obres els 8 milions per a l’execució de l’obra. Malgrat tot el batle de Benissa va confirmar que les expropiacions no han començat encara però que no resultaran massa conflictives ja que “el traçat és sensible perquè no afecta habitatges, no té impacte ambiental i ocuparà terrenys agrícoles o improductius, com l’antiga base d’operacions de l’AP-7”.

Roselló va explicar que la infraestructura consistirà en uns 2 quilòmetres de via que començarà i finalitzarà amb una rotonda. Pel que sembla la variant a la zona nord prendrà la via d’accés al peatge de l’autopista i anirà a parar a l’encreuament de la carretera de Xaló amb la N-332.

A més el batle es va mostrar satisfet ja que amb la variant desapareixerà “un dels punts negres de la xarxa de transports”. La N-332 al seu pas per Benissa era un compendi d’inseguretat, molèstia per als veïns pel soroll i la contaminació i “des del punt de vista urbanístic dividia el poble en dos”, va afirmar el primer edil que també va afegir que “es tracta d’una via extraurbana i que per tant no afectarà el nucli urbà ni a la seva futura ampliació”. Pendent d’adjudicació es troba l’obra prevista per a la construcció del Bulevard Nord. Aquesta, a diferència de la variant, sí és una via urbana que arrencarà, tal com va informar Juan B. Roselló, “just en el punt que acaba el nucli urbà i enllaçarà Orxelles, Pla de Molins i la zona nord-oest de la localitat”. Amb aquesta ronda es permetrà connectar barris com el de Sant Nicolau, que en l’actualitat no tenen eixides urbanes. De moment el projecte es troba en estat latent i l’Ajuntament, segons Rosselló, “ha suspès la decisió a l’espera d’obtenir el màxim consens entre propietaris afectats i partits polítics”. El primer edil va confirmar que ja s’estan produint les reunions amb els propietaris afectats però “encara no puc fixar el moment que es donarà llum verda al Bulevard Nord.”


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?