General

Pla anuncia que la variant de la N-332 es troba al pla de foment 2005-2010

El secretari general del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, va anunciar ahir que el proper dia 11 d’abril se signarà un protocol entre el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana per a l’entrada en vigor del pla ministerial de carreteres 2005-2010. Entre les inversions que es preveuen en aquest document es troba la construcció de la variant de la N-332 al seu pas pel nucli urbà de Benissa. Per a l’actuació es destinaran 7, 74 milions d’euros, segons va dir el líder dels socialistes valencians.

Per a Pla, el pla de carreteres demostra el compromís del president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, amb el territori valencià.

La variant de la carretera nacional és una infraestructura que ha estat reivindicada per tots els governs locals de Benissa durant els últims mandats. No obstant això, no deixa de ser curiós que precisament aquesta setmana, el batle del municipi, Juan Bautista Roselló (del PP), anunciara que no descarta mobilitzacions si no arriba el projecte ministerial. De fet, el batle va justificar que la variant no entrà als pressupostos generals de 2005 i en “les últimes declaracions del secretari nacional d’infraestructures” el fet d’aprovar ara el projecte de la ronda nord.

Un pla que executarà una empresa del germà de l’actual conseller d’agricultura, Juan Cotino, i que va ser presentat el 2002, amb l’anterior Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Una situació -la de ser anteriors al nou Pla General- que sí que va motivar la desestimació d’altres quatre projectes que pretenien urbanitzar la zona costanera del municipi si bé el dels Cotino ha estat recuperat per l’equip de govern del PP i serà aprovat en el proper ple.

Mascarat

A més de la variant de la N-332 al seu pas pel nucli urbà de Benissa, el Ministeri de Foment també escometrà una altra actuació en la comarca de la Marina Alta. És el cas de l’acondicionament de la mateixa carretera N-332 en el tram que va del túnel del Mascarat fins a Gata de Gorgos i que tindrà una inversió total de 50 milions d’euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?