General

L’alcalde anuncia que les obres del Taller d’Ivars començaran en dos mesos

De nou la veu dels ciutadans no s’ha tingut en compte. Després de denunciar la seua oposició al projecte de “rehabilitació” del Taller d’Ivars, per considerar que es tracta de la “demolició d’un edifici històric que forma part de la cultura i de la identitat del poble”, com ha assenyalat Ángel Ibáñez, del grup ecologista El Runar, la regidoria d’Urbanisme pretén iniciar la remodelació del taller en tot just dos mesos.

Així ho ha anunciat el batlle de Benissa, Juan Bautista Roselló, que davant la polèmica suscitada entorn d’aquest edifici de principis del segle XIX, va declarar que “el projecte que es va a realitzar constitueix l’única solució que podia compatibilitzar la rehabilitació de l’edifici amb la seua futura funcionalitat, ja que està previst que albergue activitats culturals, com exposicions i fires, de manera que era necessari que el taller pogués acollir a tota la gent que vinga a visitar l’activitat que hi haja programada”.

Però la postura de gran part dels ciutadans de la localitat és completament contrària a la de l’equip de govern. Aquests, a través del grup El Runar, van presentar a principis d’estiu al voltant d’un centenar d’al·legacions, que gairebé tres mesos després encara no han rebut resposta de la regidoria d’Urbanisme -l’alcalde, no obstant, assegura que seran contestades quan el tècnic acabe d’estudiar-les- per a paralitzar el projecte ja que consideren “que atempta contra la identitat cultural de Benissa”.

El Runar ha denunciat que de l’actual taller només es van a mantenir dues parets que tenen finestres, casualment les quals limiten amb els patis dels veïns i que en cas de derrocar-les no es podrien construir altres amb finestres perquè la llei obliga a guardar una distància de seguretat.

El col·lectiu ecologista també ha manifestat “que el projecte que es va a portar a terme no contempla la conservació de la fusta antiga de l’arqueologia industrial de la nau, ni les innovacions i peculiaritats arquitectòniques del taller d’inicis del XIX que van suposar una novetat en la seua època. Materials com la fusta, o la pedra tosca van a ser substituïts pel ferro i el formigó. D’aquesta manera només s’aconsegueix acabar amb la personalitat de l’edifici”.

Malgrat els arguments dels ecologistes, que com a mínim posen en dubte la qualificació de rehabilitació del taller, el passat dia 11 de setembre el BOP (Butlletí Oficial de la Província) contemplava la licitació de l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Taller d’Ivars, és a dir, que les empreses que vulguen realitzar les obres tenen un termini de 20 dies per a presentar la seua candidatura, encara que segons El Runar “es comenta que l’adjudicació ja està concedida a un constructor afí al Partit Popular”. Però al marge d’aquestes remors, la veritat és que en tot just dos mesos començaran les polèmiques obres, que tenen un pressupost de 1.198.122 euros, d’aquest edifici emblemàtic que Benissa té la sort de conservar, encara que sigui per uns mesos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?