General

S’inscriuen 86 persones en els cursos de Valencià de la Regidoria de Normalització Lingüística

Els cursos gratuïts d’iniciació al Valencià que ha preparat la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa, destinats a mares i pares de xiquets escolaritzats en infantil i primària, a residents estrangers i a residents castellanoparlants, començaran la primera setmana de febrer. Aquests cursos, que es realitzaran a través de la recent creada Oficina de Promoció i ús del Valencià, depenent d’aquesta regidoria, comptaran amb la col·laboració de 2 professores de l’EPA de Benissa i tenen com a objectiu iniciar l’alumnat amb la normativa bàsica, tant escrita com oral, del Valencià perquè puguen desenvolupar-se en aquesta llengua, o almenys entendre-la en alguns casos, i si pot ser, llançar-se a parlar-la. Aquestos cursos també es complementaran amb el desenvolupament del projecte del Voluntariat pel Valencià a Benissa, que començarà pròximament.

En total han sigut 86 els alumnes inscrits en els diferents cursos, 48 als cursos dirigits a les mares i pares de xiquets escolaritzats en Valencià (22 a l’escola “Manuel Bru” i 26 a l’escola “Pare Melchor”). Aquests cursos s’impartiran en una aula de les mateixes escoles, en horari de 15.15 a 16.15 h. S’han inscrit 17 alumnes al curs dirigit a residents estrangers, que es realitzarà d’11.00 a 12.00h en l’aula del Centre Cultural, i 21 alumnes s’han apuntat al curs que s’imparteix per la nit, de 20.00 a 21.00 h. dirigit a residents castellanoparlants, i que també es realitzarà a l’aula del Centre Cultural.

El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, s’ha mostrat molt satisfet per la gran acollida que han tingut aquests cursos, el que demostra que el Valencià es una llengua viva al nostre poble i que la gent té ganes d’estudiar-lo i millorar el seu nivell, així com d’aprendre’l en el cas dels benissers que han vingut d’altres països i han decidit viure entre nosaltres.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?