General

Èxit de participació en la primera caminada de la nova temporada del cicle “Descobreix el nostre terme”

Un centenar de persones van cobrir ahir la distància que hi ha entre Benissa i Gata pel camí vell de València, en la caminada que obria de nou el cicle “Descobreix el nostre terme” que organitza la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa. Aquesta caminada va estar guiada pel mestre benisser Pere Cabrera, que va explicar als participants la història de la pedra dels riberers o pedra de la Salve, el seu conflicte ja oblidat amb el poble veí de Senija, així com la vida, els quefers diaris i les penúries que patien els riberers benissers que anaven a Sueca a plantar i segar l’arròs que allí es conreava.

El trajecte es va cobrir en menys de 5 hores, incloent el merescut esmorzar que van prendre en el conegut paratge de la Font de la Mata a Gata. La tornada en tren fins l’estació de Benissa va culminar un bonic dia d’excursió i una nova oportunitat de gaudir del paisatge local i de conèixer més i millor el nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural i al mateix temps proposar una activitat lúdica, sana, familiar i de contacte amb la natura, basada en el respecte al medi i un coneixement més gran del nostre terme i del patrimoni local.

El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, va fer lliurament d’unes samarretes amb la llegenda “A Benissa, ensenyem la nostra llengua” a tots els participants de la caminada i els va agrair la seua participació en una de les activitats que considera més gratificants.

Els participants habituals esperen amb impaciència la pròxima caminada que els portarà el diumenge 19 d’octubre per les cases de Verdiola, el portitxol i el camí de la pedrera i serà guiada pel llicenciat en Història i gran coneixedor d’aquests paratges, el benisser Josep Antoni Santacreu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?