General

El cicle Descobreix el nostre terme visitarà demà les Cases de Verdiola i altres racons de Bèrnia

El diumenge 19 d’octubre, és la pròxima data escollida per la Regidoria de Normalització Lingüística per a fer la caminada corresponent a aquest mes de principis d’hivern en el cicle Descobreix el nostre terme amb una ruta, guiada pel llicenciat en Història i gran coneixedor d’aquestos paratges, el benisser Josep Antoni Santacreu.

Aquesta ruta ens portarà a les Cases de Verdiola, al Camí de la cantera, el Portitxol i el Racó de la mar, indrets peculiars enclavats en la meravellosa Serra de Bèrnia. Per a aquesta ocasió, des de la Regidoria de Normalització Lingüística, s’ha habilitat un autobús (cal apuntar-se a l’Oficina de Promoció i ús del Valencià, Tel. 965731313) per a poder pujar fins a Bèrnia, per a tots aquells que no desitgen agarrar el seu cotxe particular, tot i que alguns han optat també per aquesta opció. L’eixida de la passejada serà des de l’Avinguda L’Alcúdia (enfront de l’asil de Benissa) a les 9 del matí. Caldrà portar aigua i esmorzar, així com calçat còmode, i com sempre, aquesta ruta està oberta a gent de totes les edats.

Des de la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa, es convida els benissers a aprofitar aquesta oportunitat per gaudir del paisatge local i per conèixer més i millor el nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural i alhora proposar una activitat lúdica, sana, familiar i de contacte amb la natura, basada en el respecte al medi i un coneixement més gran del nostre terme i del patrimoni local.

L’anterior caminada, del passat diumenge 14 de setembre, va ser tot un èxit de participació, ja que va arreplegar a pràcticament un centenar de persones que van cobrir la distància que hi ha entre Benissa i Gata pel camí vell de València en la caminada que obria de nou el cicle Descobreix el nostre terme. Aquesta caminada, guiada pel mestre benisser Pere Cabrera, que va explicar als participants la història de la pedra dels riberers o pedra de la Salve, el seu conflicte ja oblidat amb el poble veí de Senija, així com la vida, els quefers diaris i les penúries que patien els riberers de Benissa que anaven a Sueca a plantar i segar l’arròs que allí es cultiva.

La pròxima caminada del mes de novembre, dia 30, ens portarà a les restes del Fort de Bèrnia, on es gaudirà de les meravelloses vistes des d’on podrem escodrinyar tota la comarca veïna de la Marina Baixa. Un biòleg ens ensenyarà els tresors que amaga la nostra flora autòctona i que massa vegades passen desapercebuts als nostres ulls, per falta dels coneixements oportuns, situació que salvarem gràcies a les explicacions que ens donarà aquest expert en botànica.

El regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Normalització Lingüística, Xavi Tro, s’ha mostrat entusiasmat amb l’excepcional resposta que està tenint per part dels benissers la marxa d’aquest cicle anomenat Descobreix el nostre terme on cada vegada els participants de les caminades li expressen més la seua alegria al conèixer de primera mà aquestos indrets desconeguts per a molts. Per tot açò, la resposta de Xavi Tro, no es altra que agrair-los especialment la seua participació en una de les activitats que no dubta en considerar més gratificants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?