General

L’oposició diu que el pla dels Cotino és especulatiu i no té garantida l’aigua

El ple s’avui a l’Ajuntament de Benissa promet; sobretot pel gruix dels punts de l’ordre del dia. El segon, que suposa donar llum verda al pla dels Cotino que contempla la construcció d’uns 2.000 habitatges i la ronda nord, ha estat durament criticat pel grup Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc que ha arribat a qualificar-lo com “una operació especulativa sense precedents” encara que l’han comparat finalment amb el de les 4.700 cases i dos camps de golf.

En aquest sentit, els independents i nacionalistes van afirmar que les més d’un miler de cases que comportarà l’execució del projecte per part de la mercantil de la família del conseller d’Agricultura, Juan Cotino, “no tenen garantit el proveïment d’aigua potable” a més que el PAI “no planteja cap tipus d’estudi paisatgístic” amb el que “es vulnera el dret estatal i comunitari”.

Des de CIBE-Bloc no només van criticar el pla dels germans Cotino sinó que també van aprofitar l’ocasió per a proposar que el projecte “siga gestionat directament per l’ajuntament contant amb els propietaris -25 haurien de pagar 9 milions d’euros per despeses d’urbanització- i les empreses locals” ja que els independents consideren “necessària” la ronda nord.

70% del sòl urbà

Però en realitat la proposta de “l’empresa del germà del conseller d’Agricultura, Juan Cotino, només busca una finalitat que és el seu propi benefici econòmic” i amb ella “una sola mercantil tindrà el 70% del sòl urbà de Benissa” sota la permissivitat del batle del PP, Juan Bautista Roselló, van concloure des de l’oposició.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?