General

Benissa paralitza provisionalment el pla dels Cotino per l’oposició social i política

L’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, va anunciar ahir la paralització del projecte de la Ronda Nord que deu escometre una empresa del germà del conseller d’Agricultura, Juan Cotino. El nou vial tindrà 33 metres d’ample i prop d’un quilòmetre de longitud.

Així mateix, la mercantil que executarà el Programa d’Actuació Integrada (PAI) construirà uns 2.000 habitatges. Cases que es reparteixen en tres sectors del Pla General: Pla de Molins, Costanera del Povil i La Costa I. Uns 25 propietaris de terrenys en aquests sectors haurien de sufragar els 9.318.000 euros que val la ronda.

El primer edil -que va comparèixer al costat de l’arquitecte municipal i l’edil d’Urbanisme, Josefa del Valle- va argumentar que la paralització respon “a la recerca d’un consens entre l’ajuntament, la ciutadania, els propietaris i tots els grups municipals”. Recordar que en el ple en el qual es devia aprovar la Ronda Nord l’alcalde va decidir retirar el punt de l’ordre del dia perquè faltaven dos regidors del grup popular i no tenia assegurada la majoria. De fet, els tres grups de l’oposició van manifestar el seu desacord amb el projecte dels Cotino encara que en diferents termes. A més, la nit de la Coronación de les festes de la Puríssima Xiqueta es van repartir pamflets pel municipi en els quals es va criticar durament la gestió de l’ajuntament en el tràmit de la ronda.

La proposta dels Cotino va ser presentada en l’anterior PGOU encara que ara ha estat recuperada pel PP si bé el mateix equip de govern va rebutjar l’any passat quatre projectes que pretenien urbanitzar en la zona costanera i també provenien de l’anterior Pla General. De fet, Juan Bautista Roselló va tornar a insistir que “és una infraestructura importantísima i absolutament imprescindible per al futur del municipi” i va afegir que “serà de qualitat i resoldrà l’embut que sofreix el nucli urbà a més de comunicar barris que actualment estan gairebé aïllats com Sant Nicolau”. Així les coses, el primer edil va manifestar que “hem començat una sèrie de reunions amb els propietaris afectats per a tractar la qüestió de les càrregues urbanístiques que han estat tergiversades i manipulades”. L’alcalde també buscarà el consens amb els tres grups de l’oposició (PSOE, CIBE-Bloc i PSI) “perquè finalment s’aprove de forma unànime perquè un projecte tan important deu tenir un suport absolut”. Roselló va assenyalar que “s’escoltaran els suggeriments que es presenten i si es pot s’introduiran en la proposta” de l’empresa dels Cotino. Va arribar a afirmar que es contemplarà “si es fa una proposta per a continuar el procés, per a rebutjar-lo o si -entenc que no passarà- es queda paralitzat per a sempre” encara que va afegir que “nosaltres volem que continue”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?