General

L’ajuntament reprèn per sorpresa el pla dels Cotino i els afectats aniran als tribunals

El Consell d’urbanisme i medi ambient de Benissa ha durat tot just dos mesos. A l’assemblea ordinària del passat dijous el PP va reprendre per sorpresa -no estava anunciada la votació- el projecte per a la Ronda Nord del municipi promogut per l’empresa de la qual és administrador el germà de l’actual Conseller d’agricultura, Juan Cotino. Un pla que preveu la construcció de 2.000 habitatges al mig milió de metres quadrats. El vial principal, de 33 metres d’ample i 800 de llarg, costarà més de 9 milions d’euros que haurien de ser sufragats pels 25 propietaris que estan afectats per l’àmbit del projecte dels Cotino.

Uns afectats que van demanar al mes de maig poder estar presents en l’assemblea del Consell d’urbanisme -els correspon segons l’estatut de l’ens-. Els ecologistes del Runar van preguntar al batle per la inexistència d’una comunicació als propietaris. Juan Bautista Roselló, va contestar que havien estat informats telefònicament. Un fet que ahir van negar a aquest diari els dos veïns de Benissa que havien demanat ser representants dels propietaris: Joan Josep Cardona i Joaquín Nadal.

En l’ordre del dia de l’assemblea es va anunciar que es tractaria el tema del pla dels Cotino. En principi devia ser un tracte de tipus informatiu encara que l’oposició i els ecologistes es van sorprendre que en l’escenari, amb micròfon i un plànol del projecte, només estaven el batle, la Regidora d’urbanisme, Josefa del Valle, i l’arquitecte municipal que “una vegada més participa en un acte en què es defensen postures polítiques quan ell és un funcionari i no ha de ser mai una part”, va criticar el regidor socialista, Vicent Cabrera.

Vergonya

En el transcurs del debat, la portaveu de l’associació de mestresses va suggerir que es votara si el Consell d’urbanisme estava a favor del pla dels Cotino per a la Ronda Nord. El punt va eixir endavant amb 15 vots a favor i dos en contra, de les dues associacions ecologistes de Benissa, El Runar i ABAI. Abans de la votació, el representant del PSOE va abandonar la sala “perquè en ma vida he passat tanta vergonya com en l’acte del consell”.

Per a Vicent Cabrera “l’assemblea estava preparada d’avantmà i sabien tot el que anava a passar”.

De fet, el malestar dels grups de l’oposició i del col·lectiu El Runar és tal que han decidit abandonar definitivament el Consell d’urbanisme i medi ambient i no tornar a participar en ell. En aquest sentit, des del CIBE-Bloc van denunciar que “no anem a participar en la decisió d’adjudicar un projecte d’una empresa que té vinculacions amb el PP”.

A més, els propietaris afectats pel pla dels Cotino -que va ser presentat amb l’anterior PGOU en vigor i que ha estat rescatat ara per l’equip de govern del PP- han anunciat que recorreran a accions legals per a detenir el projecte. Una actuació urbanística que contempla la construcció de la Ronda Nord, un vial que val 9,318.000 euros i que haurà de ser pagat per uns 25 propietaris. A més, en algunes zones del pla els afectats que no puguen pagar en metàl·lic hauran de lliurar fins a un 75% de la seua propietat.

En aquest sentit, el portaveu de l’agrupació d’interés de propietaris del sector de Pla de Molins, Joan Josep Cardona, va acusar el batle, Juan Bautista Roselló, de mentider ja que “ahir mateix s’omplia la boca amb que l’equip de govern del PP es guia per l’opinió dels propietaris i ara resulta que aprovarà el projecte de la Ronda Nord”. Una infraestructura amb la qual els afectats “estem totalment d’acord i la considerem necessària” si bé “el que demanem és que la pague tot el poble que serà el que la utilitzarà i no només nosaltres”.

En relació amb els fets que van tenir lloc en l’assemblea del consell, els ecologistes van exigir que es redacte acta “de forma urgent i es facilite als membres per a corroborar per escrit totes les paraules que es van dir”, va expressar el seu representant, Robert Llopis.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?