General

L’oposició denuncia que el batle va ocultar al ple l’acord amb la família de l’exrecaptador

En un any potser ni Juan Bautista Roselló ni Isidor Mollà siguen batles de Benissa; de fet, de moment cap dels dos ha confirmat que encapçalarà la llista dels seus respectius partits (PP i CIBE-Bloc) a les eleccions municipals de maig de 2007. Però en un any de segur que se seguirà parlant de l’assumpte de l’exrecaptador municipal que al final s’ha convertit en una cosa semblant al futbol: tot el món ho entén i tot el món opina, conclusió: la polèmica està servida.

El ple extraordinari celebrat dimarts passat per la nit tenia com a únic punt de l’ordre del dia l’exposició per part del lletrat contractat per l’ajuntament, Joaquín Galant, de l’acord signat entre el consistori i la família de l’exrecaptador que es va emportar prop d’un milió d’euros de contribucions pagades pels veïns i que va morir l’any 1998 sense haver sigut jutjat.

L’acord ha sigut utilitzat per un dels fills de l’exrecaptador -que recentment ha sigut condemnat per usar diners defraudats pel son pare a dos anys de presó i cinc d’inhabilitació- per a eximir del pagament complet del deute a la família Jiménez Noguera. Mitjançant l’acord la família paga al consistori benisser 240.000 euros (210.000 ja s’han donat i 30.000 s’abonaran en un altre termini) i l’ajuntament es compromet a no presentar cap recurs a la sentència judicial. L’exrecaptador es va emportar, a mitjans dels noranta, gairebé un milió d’euros si bé el deute al final es va fixar en 855.000 euros.

Pel que fa aquest tema, el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va denunciar que el batle, Juan Bautista Roselló, “va ocultar l’acord al ple perquè a l’agost de 2005 va dir que tornaria a portar-lo per a ratificar-lo i no ho va fer” i en aquest pacte, va continuar el socialista, “es condona un deute de diners públics, d’una institució, i això nosaltres considerem que no és legal. Són els diners dels benissers”, va exclamar seguidament. Per al PSOE els regidors del Partit Popular que van votar a favor de l’acord fins i tot “podrien haver incorregut en responsabilitat patrimonial”. De fet, l’exregidora popular Josefa del Valle va demanar en el ple que “m’expliquen l’acord perquè senc que aleshores estava desinformada”.

No obstant això, el batle va apuntar que “en les juntes de portaveus es va parlar de l’acord” si bé no va explicar perquè no s’havia dut al ple. Quant a la qüestió que el pacte siga il·legal en el sentit que es condona un deute públic el batle, així com el lletrat, van defensar que “no hi ha cap responsable dels diners des de la sentència del Tribunal de Comptes ni res a condonar”.

Per a Juan Bautista Roselló és un èxit de l’equip de govern del PP que s’hagen recuperat 240.000 euros “quan no teníem res” i va recordar que “els informes de la policia judicial es van realitzar a partir de la meua entrada a l’ajuntament en 1999”. Unes operacions que van possibilitar que “el fill de l’exrecaptador haja sigut jutjat”.

En aquest sentit, les acusacions entre el batle popular i l’exbatle i ara portaveu de la coalició Ciutadans de Benissa (CIBE-Bloc) van tornar a ser una constant durant la sessió. Roselló va insinuar que “jo podria pensar que el senyor Mollà va actuar en connivència perquè a pesar que el recaptador no va presentar els comptes no li va exigir la dimissió”. Per la seua banda, l’independent va cridar “mentider patològic” al batle del PP i el va convidar per tal que “trega els informes d’intervenció d’aquells anys i comprovarà que no estava contemplada l’absència dels diners defraudats”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?