Política

La regidora del Grup Mixt denuncia que el batle pretén excloure-la de les comissions informatives

La polèmica està servida en el ple de Benissa d’aquest nit. Un dels punts de l’ordre del dia, el huité, és el “dictamen de la comissió informativa de règim interior sobre la situació de la regidora Josefa del Valle Cabrera després de la seua deserció del grup polític del Partit Popular de l’Ajuntament de Benissa”. En aquest sentit, l’exregidora d’urbanisme, que va abandonar pel juny l’equip de govern del PP, va denunciar ahir mitjançant un comunicat que “la proposta que porta el batle en aquest ple és impedir-me que com a regidora puga formar part de la pràctica totalitat de les comissions informatives de l’Ajuntament de Benissa” amb l’objectiu de “silenciar la meua veu i el meu vot”.

Quan Del Valle va decidir deixar el grup popular no va abandonar la seua acta de regidora sinó que va apostar per continuar en la corporació en passar-se al Grup Mixt, que no existia. Ara el batle, Juan Bautista Roselló, ha reorganitzat les comissions informatives amb una proposta que “és il·legal”, segons Del Valle, “i va en contra de la constitució i ho sap perquè l’hi ho vaig fer saber mitjançant escrit presentat a l’Ajuntament de Benissa” en què l’exregidora del PP va aportar “una sentència dels tribunals d’Espanya on es recull el meu dret a estar en totes les comissions informatives i el meu dret a tindre veu i vot igualment en el ple”.

Amb la presentació, de l’escrit la regidora reclama al batle que “complisca amb la Constitució espanyola i amb la llei i formalitze en el pròxim ple la meua passada al Grup Mixt i la meua adscripció a totes les comissions informatives que com a regidora tinc dret”.

Dit això, Del Valle va insistir en el seu comunicat que “durant els tres anys de legislatura he mantingut la meua lleialtat amb el grup popular malgrat ser regidora independent sense carnet del Partit Popular” a més del fet que “sempre en aquests tres anys he votat les propostes del grup popular en el mateix sentit que els meus companys”.

Decisions rellevants

Sobre la decisió de deixar el grup popular, que ha deixat en minoria el govern de Juan Bautista Roselló amb huit edils davant dels nou de l’oposició, Josefa del Valle va exposar que “és el resultat de les reiterades desavinences amb el batle perquè al meu judici, en decisions rellevants no ha sabut, o no ha volgut defensar, els interessos del poble de Benissa com deguera i, per això, em va destituir”.

Amb tot, l’ara portaveu i única regidora del Grup Mixt de Benissa va subratllar que “aquestes circumstàncies són o formen part del passat”.

El PSOE exigeix a la fundació que explique l’operació de l’hospital

El grup municipal socialista de Benissa va remetre una carta oberta a la família Cabrera Gonzálbez “com a membres del patronat de la fundació de l’asil de Benissa” amb la finalitat de “sol·licitar-los una reunió i informació escrita” en relació amb “la possible venda de terrenys de la fundació de La nostra Senyora dels Dolors Sant Joaquim i Santa Anna que posseeix a Bellita”.

Així, els socialistes exposen en la missiva que “com a membres del ple de l’ajuntament no tenim cap coneixement de la veracitat d’aquestes negociacions” en relació amb la construcció d’un hospital general i privat que fins i tot ja estaria adjudicat. A més que “demanàrem al batle, Juan Bautista Roselló, que ens explicara la situació de l’operació” però “no ens ha donat cap resposta a les nostres peticions”.

Una situació que provoca “malestar en els regidors del PSOE” ja que existeixen dubtes sense resoldre com el fet que es puguen “vendre els terrenys sense prèvia subhasta”, o si “no tenen preferència els arrendataris” de la mateixa manera que “és possible que uns terrenys cedits per als pobres es venguen per a un hospital privat” perquè “què passarà si es necessita diners per a les ampliacions, reparació de l’actual residència”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?