Política

El batle exigeix a Del Valle que lliure la seua acta de regidora

Com una dutxa d’aigua freda ha caigut al si de l’equip de govern del PP de Benissa el pas de Josefa del Valle al grup mixt. El batle, Juan Bautista Roselló, va assegurar ahir que “aquesta decisió personal i sobtada no pot admetre’s ja que és una alteració de la representació política que el poble de Benissa li va donar al Partit Popular a les darreres eleccions”. De fet, per al batle del PP “és un frau a la democràcia que no podem acceptar” raó per la qual el batle va exigir que “la Sra. del Valle torne la seua acta de regidora al nostre grup” per tal que “el Partit Popular puga mantindre’n la representativitat”.

“No entenem aquest canvi d’actitud”, va manifestar Juan B. Roselló en recordar que l’exregidora d’urbanisme “va mostrar la seua conformitat i disposició” per a acceptar la Regidoria de Cultura després de la remodelació del govern local. Una Josefa del Vale amb qui aquest diari va intentar sense èxit posar-se en contacte ahir però que dilluns passat va argumentar que no entenia les raons que va donar el batle per a justificar la seua eixida d’urbanisme.

Mentrestant, des de l’oposició van responsabilitzar el batle de la greu crisi que viu l’equip de govern del PP que li ha dut a quedar-se en minoria. Així, des de la coalició CIBE-Bloc van assenyalar que “entenem la decisió perquè havia estat relegada professionalment” i van argumentar que “no haurà volgut veure’s involucrada en maniobres sospitoses”. Els independents i nacionalistes van destacar a més “el menyspreu amb què el PP tracta la Regidoria de Cultura” i van demanar “més respecte”.

Per la premsa

Per la seua banda, el portaveu del PSI, Paco Montagut, es va mostrar sorprès per la notícia ja que “també m’he assabentat per la premsa” a pesar de ser regidor amb delegació. El socialdemòcrata va comentar pel que fa a la possibilitat d’una moció de censura que “no ens ho hem plantejat” i va matisar que “el partit es reunirà per a parlar però jo personalment crec no són bones i que estem massa prop d’eleccions”, un argument amb el qual va coincidir amb el grup CIBE-Bloc.

Finalment, des de l’executiva del PSOE van recordar a Juan Bautista Roselló que “en la passada legislatura 1999-2003 va premiar dos regidors triats a les llistes del CIBE” així com “quan va lloar expressament dos regidors triats per les llistes del PSOE, un d’ells Francisco Montagut que també van passar al grup mixt en l’anterior legislatura”, un fet que segons els socialistes “resulta intolerable”.

De fet, per als socialistes l’exigència del batle a la regidora Josefa del Valle perquè torne l’acta de regidora “vulnera qualsevol regla de joc democràtic” en el sentit que “aquelles postures no li semblaven antidemocràtiques”, en referència als fets esdevinguts en la passada legislatura.

Debat i transparència

A més, des del PSOE van apuntar finalment que “exigim al batle la remodelació corresponent en la composició de les comissions informatives i de govern de l’ajuntament perquè hi existisca un major debat, claredat i transparència política a Benissa per al futur”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?