General

L’ex-regidora d’Urbanismo avisa de que la ronda dels Cotino tindrà talusos de fins a 7 metres

L’ex-regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benissa, Josefa del Valle, va informar ahir que ha presentat una al·legació al projecte de la Ronda Nord amb l’objectiu que el consistori rebutge el projecte d’urbanització presentat per la família del conseller d’Agricultura, Juan Cotino. En aquest sentit, la fins a fa poc membre de l’equip de govern del PP va alertar que «resulta inacceptable ja que no contempla les modificacions i millores plantejades pels serveis tècnics municipals ni el dictamen de la comissió d’urbanisme emès el 3 de maig de 2006» i on, segons recorda Del Valle, «es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics la modificació de la secció del vial principal».

L’ex-edil d’Urbanisme va desgranar que la seua al·legació es fixa que la proposta per a la ronda dels Cotino «no contempla la reducció de l’impacte visual que suposen els talusos existents en el projecte -que arribarien a en alguns casos, com en La Costa, els 7 metres- i el diàmetre de les rotondes» a més del «gran desmunte innecessari» que segons Josefa de la Vall afecta a propietaris no inclosos en el sector i que té l’objectiu de realitzar els accessos als camins *Vell de Xaló, de Senija i del Bat Lau.

Els altres propietaris, els quals estan directament afectats pel pla dels Cotino, i que vénen a ser uns 25, haurien d’assumir el pagament d’uns 9 milions d’euros en concepte de costos d’urbanització. Raó per la qual existeixen fins i tot diversos contenciosos administratius presentats davant la justícia.

Sobre els talusos, desmuntes i rotondes Del Valle adverteix que el projecte de la mercantil Urbanizadora Ronda Nord Benissa «no redueix l’impacte visual de l’actuació i no soluciona els criteris de qualitat en l’habitabilitat de l’espai públic».

Un altre dels aspectes que arreplega l’al·legació presentada per De la Vall és «no seguir-se en el projecte dels criteris de sostenibilitat adequats» posant l’accent en «evitar la contaminació lumínica» així com «l’estudi de la reducció de l’impacte del consum d’aigua de reg tenint en compte la gran dimensió de les zones verdes dins de l’actuació».

Qüestió general
En definitiva, per a l’ex-regidora del Partit Popular -ara no adscrita a cap grup per l’impediment dels seus anteriors companys d’equip de govern- «és una qüestió general de tot el municipi» que l’Ajuntament de Benissa rebutge la proposta dels Cotino para la Ronda Nord.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?