General

L’Ajuntament fa balanç en gestió de medi ambient i cicle hídric

El regidor de Medi Ambient i Cicle Hídric de l’Ajuntament de Benissa, José María Serna ha fet balanç de la gestió d’aquestes regidories durant el passat exercici, 2008.

En primer lloc, Serna ha recordat algunes de les activitats realitzades en matèria de medi ambient entre les quals cal destacar diverses exposicions, campanyes de sensibilització, tallers infantils, concursos, instal·lació de panells divulgatius i de senyalització en les platges, condicionament d’accessos a la Cala Pinets i Cala Abogat, neteja submarina i terrestre, ampliació del passeig ecològic litoral, adequació de zones enjardinades a la Cala Fustera, neteja de parcel·les amb vegetació invasiva, etc. També es van signar diversos acords: el compromís per a arribar al desenvolupament sostenible i sol·licitar la creació de l’Agència de l’Energia de la Marina Alta, mitjançant el projecte europeu Programa Intelligent Energy. Serna, d’altra banda, ha valorat positivament els guardons aconseguits al llarg del passat exercici: banderes blaves per a La Fustera i Aula de la Mar, Premi Ecoplayas per a La Fustera, Premis Escoba de Plata i Bandera Verda Municipi Responsable cinc estrelles.

En matèria de Medi Ambient, a més, en 2008 s’han obert 22 expedients sancionadors a causa d’infraccions en l’abocament d’aigua residual a la via pública, abocament d’enderrocs i restes de poda. També s’han iniciat 5 expedients de prevenció de solars en condicions d’abandó, amb abocament de residus o condicions d’insalubritat. A més, ha destacat que s’han realitzat nombroses notificacions per a la neteja i manteniment de parcel·les a la zona costanera.

Quant a la regidoria de Cicle Hídric, el regidor ha ressaltat que es tracta d’una de les àrees en què els seus ingressos es tornen a invertir en millores contínues. Segons ha comentat, durant l’any passat l’ajuntament va aconseguir el permís per a reutilitzar l’aigua de la depuradora, instal·lant-se diversos trams per a la seua redistribució. Per a aquest any 2009 està prevista l’execució del projecte de bombeig de l’aigua depurada a un dipòsit futur que se situarà al Parc La Corona, al carrer Lliber.

Pel que fa a requeriments, en aquest cas s’han realitzat 944 avisos de consum elevat, s’han revisat 697 precintes de comptadors, s’han tramitat 7 expedients sancionadors havent-se facturat 17.394 euros en concepte de sancions, 21 expedients per trencaments en la xarxa d’aigüa, 122 expedients sobre diferents incompliments del reglament d’aigües i 220 expedients de requeriment de canvis de titularitat.

Segons paraules del regidor, “considere que aquest any 2008 ha sigut un any positiu quant a resultats. No és menys cert que queda molt per fer, però vull donar l’enhorabona a la ciutadania per la seua inestimable col·laboració així com als departaments de l’ajuntament implicats en la gestió”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?