General

El Ministeri de Medi Ambient inverteix 600.000 euros en millores en el litoral

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 16 de gener de 2009:

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) invertirà al País Valencià gairebé 32.800.000 euros del fons per a la dinamització de l’economia i l’ocupació que va ser aprovat pel Consell de Ministres del passat 5 de desembre, dels quals 600.000 aniran destinats a Teulada i Benissa.

D’aquesta inversió del Ministeri, 24,34 milions corresponen a actuacions en matèria d’aigua, 6,6 milions a actuacions en el litoral i 1,7 milions a actuacions de política forestal. Amb aquesta inversió es generaran al País Valencià, segons el ministeri 821 ocupacions. I entre la llista de projectes trobem dues actuacions al sud de la Marina Alta, a Teulada i a Benissa, en l’apartat per al reforç d’actuacions en el litoral.

Els projectes aprovats tenen en compte la protecció, defensa i conservació del domini públic marítim i terrestre així com la creació, recuperació i regeneració de platges, a més aquestes actuacions són, segons el Ministeri, una garantia de l’ús públic i de la protecció de la integritat de les costes.

Concretament el MARM destinarà a Teulada 300.000 euros per a l’execució d’una senda per als vianants en la seua segona fase, a l’àrea litoral. Una subvenció amb la qual a més el Ministeri pretén crear 10 llocs de treball.

L’Ajuntament de Benissa també rebrà 300.000 euros per a donar continuïtat a les obres del Passeig Ecològic, al litoral del poble. Una actuació que també espera crear 10 llocs de treball.

La subvenció ha estat valorada molt positivament pel regidor de Medi Ambient, José Maria Serna, ja que segons ha explicat, aquesta ajuda econòmica permetrà a Benissa donar continuïtat al projecte d’ampliació i adequació del Passeig Ecològic de la zona costanera i accés a la cala de la Llobella.

Una actuació, comenta Serna, que beneficiarà al poble especialment al sector turístic. El regidor de Medi Ambient ha avançat que en tractar-se d’una ajuda econòmica que s’emmarca en el fons per a la dinamització de l’economia i l’ocupació, creat amb motiu de la crisi econòmica, pretenen sufragar unes obres d’urgència, i per tant d’immediata execució. Serna explica que la licitació i execució d’aquesta actuació haurà de portar-se a terme al llarg d’aquest exercici, un fet que depén, subratlla del Ministeri de Medi ambient.

El regidor de Benissa ha agraït al Ministeri i a la demarcació de Costes, especialment al màxim responsable, Vicente Martínez, per haver intercedit a favor de Benissa i aconseguir aquesta ajuda per al poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?