General

L’Ajuntament continua treballant els pressupostos municipals de 2019

Vista aèria de Benissa
Vista aèria de Benissa

A l’Ajuntament de Benissa es continua treballant en l’elaboració dels pressupostos municipals de 2019, un procés que es va iniciar el passat mes d’octubre amb diferents accions internes i de caràcter tècnic, quadrant xifres i adaptant despeses futures de les diferents regidories i departaments.

En aquest temps, també s’han realitzat diferents reunions entre els membres de l’Equip de Govern i ja s’han tingut contactes amb l’oposició (PP i Isidor Mollà) per a ser convocats a una reunió de cara a treballar tota la corporació de forma conjunta.

L’Equip de Govern ofereix “la màxima col·laboració per tal d’aprovar els pressupostos municipals, ja que és una obligació legal, i per açò tenim la màxima disposició per a aconseguir un consens. En els últims dos anys no s’han aprovat els pressupostos perquè l’oposició no ha votat favorablement, i açò ha suposat que l’Ajuntament continue amb els pressupostos de 2016”.

En aquest sentit, es desitja destacar dos qüestions per part de l’Equip de Govern: la no aprovació dels pressupostos “no beneficia al poble de Benissa”, per tant des de l’executiu “costa entendre la posició del PP i d’Isidor Mollà per a bloquejar els comptes municipals, entenent el pressupost com una imatge fidedigna de les despeses i ingressos que es realitzen a l’Ajuntament”.

També es vol matisar que “malgrat no comptar amb els pressupostos aprovats, a Benissa no s’ha deixat d’invertir ni un sol euro”, invertint els ingressos en actuacions, infraestructures i serveis dirigits a millorar la qualitat de vida dels benissers i benisseres, com per exemple “la recuperació i consolidació de les Escoles Velles, l’adaptació de la Sala del Consell com a futur Centre d’Interpretació i Museu de la Història de Benissa, la nova zona esportiva en La Capella, la il·luminació per LED al Pla de Carrals o en la zona costanera, l’adaptació en la Casa dels 100 Vents per a acollir el futur Consultori Mèdic Auxiliar en la zona costanera, la implantació del BeniBús com a servei públic de transport o el Pla d’Ocupació, mitjançant el qual s’ofereix treball a persones en atur”.

L’Equip de Govern ha avançat els treballs previs de consens i preparació abans de l’elaboració del pressupost, i ara està a costa de celebrar una reunió amb els membres de l’oposició per a seguir endavant.

Convé recordar que durant el primer any de gestió l’Equip de Govern ja va presentar unes xifres positives en els seus comptes, ja que l’Ajuntament va aconseguir tancar 2017 amb un superàvit d’1.557.508,49 euros. A més, l’Ajuntament va aconseguir també superar amb èxit els dos objectius de control del Ministeri d’Hisenda, que són el compliment de l’estabilitat pressupostària i el de la regla de la despesa.

Cal assenyalar que és “prioritari” per a l’Equip de Govern obtindre “el major consens possible i obrir a la participació la realització d’aquest document de pressupostos, una eina fonamental per a planificar el futur de Benissa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?