General

L’ajuntament aprovarà demà un pla turístic que contempla construir un camp de golf

El fantasma del golf que temien alguns que romanguera a Benissa no només vaga pels carrers del municipi des de juny de 2005 sinó que ara ha pres forma de document oficial sota el nom de Pla d’excel·lència turística. El projecte, que ha de marcar les directrius turístiques de la localitat i que serà aprovat demà per l’equip de govern del PP -no es descarta el suport d’algun grup de l’oposició-, preveu la construcció d’un camp de golf “que siga gestionat de manera que genere una major rendibilitat turística, social i ambiental per al municipi”.

Una proposta que sorgeix ara a pesar de la que li va caure al batle, Juan Bautista Roselló, la primavera passada en forma de protestes en l’interior del saló de plens i una manifestació de 3.000 persones precisament contra el projecte que preveia l’edificació de dos camps de golf i 4.700 habitatges.

A més, el pla assegura que la construcció d’una instal·lació d’aquest tipus només compta amb l’oposició del col·lectiu El Runar “sobre el manteniment i preservació del paisatge i recuperació de les ruïnes romanes situades al territori (zona de la Ràpita) de la possible ubicació del camp de golf”. Sobre els grups polítics, el document diu que “es recull la necessitat de consens al voltant d’aquesta actuació”.

El posicionament en contra d’aquest pla urbanístic de 2005 va comptar amb el suport de tots els grups de l’oposició, PSOE, CIBE-Bloc i PSI si bé al final del camí els socialdemòcrates van realitzar algun que altre moviment ambigu que va disgustar els membres de la Plataforma per la protecció del patrimoni agrícola, creada llavors.

En un altre dels apartats del pla estratègic es fomenta la difusió de les modificacions efectuades en el PGOU pel que fa a establiments turístics en el sentit de senyalitzar “aquells solars buits mitjançant panells informatius que indiquen el seu ús potencial, amb especial atenció als terrenys amb reserva de sòl destinat a ús terciari hoteler”.

Ampliar el passeig

Així mateix, en l’apartat dedicat a l’augment de la superfície verda pública el pla suggereix “donar continuïtat a l’actual passeig natural al llarg de tota la costa de Benissa” encara que no s’esmenta la polèmica que va generar el camí ja obert en l’actualitat per part del ministeri.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?