General

La sogra de César Sánchez, administradora de l’empresa propietària de Ràdio Litoral, s’adjudica 36000€ de publicitat institucional de Calp

César Sánchez
César Sánchez

La relació de la sogra del batle de Calp i president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, s’intensifica amb el consistori que presideix en els últims temps. El passat 17 de maig, la junta de govern local va adjudicar a l’empresa Grupo Alfa 5, SL, de la qual Francisca Ivars Ribes és administradora solidària, el contracte de “publicitat institucional en ràdio” per 36.000 euros anuals durant dos anys, segons ha revelat la plataforma Defendamos Calpe. L’empresa va ser l’única que es va presentar a una licitació que l’Ajuntament va fer al mes de març i per a la qual va concedir un termini de 15 dies a les empreses que volgueren concórrer. Finalment, només ho va fer Grupo Alfa 5, SL, que s’ha adjudicat el contracte per la quantitat màxima prevista.

El batle de Calp, César Sánchez, del PP, es va absentar de la junta de govern que va decidir adjudicar el contracte. No havia fet el mateix 13 dies abans en la Diputació Provincial d’Alacant, de la qual és president, quan va votar finançar amb més de dos milions d’euros un projecte per a la construcció de dos rotondes en la carretera N-332 a l’altura del municipi en el qual es veuen afectats terrenys propietat d’una altra empresa de la seua sogra, Paviota, SL.

En l’adjudicació de la publicitat institucional en ràdio realitzada per la junta de govern de Calp no era decisiu el vot de Sánchez. No obstant açò, en la Diputació, la proposta va tirar endavant gràcies al seu vot de qualitat com a president. L’oposició va criticar a Sánchez per haver incomplit la llei, que obliga a les autoritats a abstindre’s en els procediments en el cas que tinguen “parentiu de consanguinitat dins del quart grau o d’afinitat dins del segon amb qualsevol dels interessats”.

Davant la petició de dimissió formulada per l’oposició i l’anunci de portar el cas a la fiscalia, el batle de Calp i president de la Diputació va al·legar que no tenia obligació d’abstindre’s perquè els terrenys de la seua sogra afectats pel projecte en la N-332 ja havien sigut cedits al municipi mitjançant un conveni que preveu una permuta amb altres terrenys edificables en el mateix sector.

Nota d’Infobenissa

L’empresa Grupo Alfa 5, SL és la propietària de l’emissora Ràdio Litoral amb seu a Benissa. L’Ajuntament de Benissa també té signat un conveni de caràcter anual amb l’emissora per a l’emissió de publicitat institucional. El cost d’aquest conveni en 2015 va ser d’11.797,5 euros anuals.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 6 de juny de 2016 a la web del diario.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?