Política

Juan Bautista Roselló no serà diputat provincial i anirà en la llista de César Sánchez

César Sánchez presenta els avals a la Junta Electoral de Zona de Dénia
César Sánchez presenta els avals a la Junta Electoral de Zona de Dénia

César Sánchez dóna el primer pas per a liderar la Diputació d’Alacant.

Colp d’efecte. El batle de Calp, el popular César Sánchez, va donar ahir el primer pas per a intentar presidir la Diputació d’Alacant. I ho va fer assegurant-se en la pràctica la seua elecció com l’únic diputat provincial al qual tindrà dret el PP a la Marina Alta durant aquesta legislatura, en presentar la seua candidatura davant la Junta Electoral de Zona de Dénia amb el recolzament de més de dos terços dels avals de la comarca.

Amb aquest nodrit suport li tanca el pas de forma definitiva a qualsevol altre rival. Inclosos els dos diputats provincials del PP per la Marina Alta en la passada legislatura, l’actual batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, i l’exbatle d’Ondara, Ximo Ferrando. Això sí, en honor del consens Roselló sí que figurarà en la candidatura de Sánchez com a primer suplent. No així Ferrando, perquè el segon suplent serà l’exbatle d’Alacalalí, José Vicente Marco.

Ara bé, la intenció del batle calpí no és conformar-se només amb ser diputat de la seua comarca. Va més lluny. Aspira a liderar la Diputació d’Alacant. Aquesta és l’essència de l’operació. De fet ahir va donar un colp d’efecte ja no només per a aconseguir tants suports a la Marina Alta sinó perquè va ser el primer aspirant a diputat de tota la província que va fer oficial la seua candidatura. El que constitueix tot un símbol.

Per què Sánchez podria asseure’s al despatx més noble de la Diputació? Per a seguir controlant aquest important estament a la província, el PP necessita el suport de Ciutadans. I l’home fort de Ciutadans a Alacant, Emigdio Tormos, ja ha dit que no donarà el seu suport al president provincial del PP, José Císcar, que en principi era el candidat natural de la marca de la gavina per a liderar la Diputació. Tormos i Císcar tenen velles querelles derivades d’antigues batalles al si del PP. Per aquest motiu els populars han buscat altres opcions que acontenten Cs.

I, descartat també l’exbatle d’Altea, Miguel Ortiz, l’alternativa que cobra més força és la de Sánchez. En el si del seu propi partit té diverses bases al seu favor: a diferència d’altres companys ha aconseguit conservar el poder al seu municipi i erigir-se en un dels pocs càrrecs autonòmics que s’ha salvat del naufragi del 24-M. És més, a València l’assenyalen com un dels perfils per a la regeneració del partit que va prometre Alberto Fabra després de la seua derrota. A més, no té amb Ciutadans cap compte pendent.

Però la millor carta de Sánchez ve de Gènova. La direcció nacional de Mariano Rajoy ha donat ordre de no retrocedir ni un centímetre més i fer tot el possible perquè no es perda cap de les administracions on els populars encara tenen possibilitats de comandament, com en aquest cas és la Diputació d’Alacant. I per a aquesta obstinació, la cúpula del PP està disposada a sacrificar tots els peons que facen falta. Encara que s’anomenen José Císcar.

Si el PP no afina amb el seu candidat per a l’organisme provincial, s’arrisca a perdre el suport de Ciutadans i a obrir la porta a que la gent de Tormos done el seu suport a un candidat socialista. El batle de Xàbia, José Chulvi, ha sonat per a aquesta opció, difícil encara que no totalment impossible.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 2 de juliol de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?