Política

Juan Bautista Roselló serà diputat provincial de Cultura

Juan Bautista Roselló
Juan Bautista Roselló

Pedrosa serà la número dos de la Diputació i Pérez Fenoll gestionarà Infraestructures.

Després del ple en el qual va ser triada presidenta de la Diputació i de dinar amb la seua família, Luisa Pastor va dedicar les primeres hores al capdavant de la institució provincial a acabar de tancar el nou organigrama de l’equip de govern i a confirmar, via telefònica, a tots els diputats les competències que gestionaran en el mandat que ara comença, un procés que continuava al tancament de l’edició. La pròpia presidenta de la Diputació, van apuntar fonts populars, mantindrà les competències de Benestar Social, que ja va ostentar durant l’anterior mandat. A partir d’ací, el poder de la institució, com ja va avançar aquest periòdic, quedarà repartit entre tres vicepresidents d’enorme pes polític en les files del Partit Popular.

Adela Pedrosa, batllessa d’Elda, serà la número dos de la Diputació com a vicepresidenta primera i responsable de Recursos Humans. César Augusto Asencio, batle de Crevillent, serà vicepresident segon, portarà l’àrea d’Hisenda i serà, a més, el portaveu del PP, càrrec que ja va ostentar durant huit anys amb Julio de España primer i amb Ripoll després. Mercedes Alonso, batllessa d’Elx, serà la vicepresidenta tercera al capdavant de Joventut, Dona i Residents Europeus. Manuel Pérez Fenoll, exbatle de Benidorm, no serà vicepresident però, no obstant això, tindrà al seu càrrec l’important departament d’Obres i Infraestructures, el que major pressupost anual gestiona amb els plans de cooperació municipal. A més, Luisa Pastor ha creat una nova àrea que coordinarà la política decComunicació de la institució provincial i que estarà dirigida per Mari Carmen de España, filla de l’expresident Julio de España i que és periodista de formació.

Al tancament de l’edició, fonts del PP van confirmar que Alejandro Morant, batle de Busot, serà el diputat de Promoció i Desenvolupament Local; i Juan Ramón Varó, regidor del Campello, s’encarregarà de la gestió de l’empresa pública Proaguas. També es donava per fet que Manuel Aracil, batle de Sant Joan d’Alacant, podria assumir les competències dels serveis de Salut Mental, situats precisament a la seua localitat. El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, serà el diputat de Cultura; i Adrián Ballester, batle a Redovà i exdirector de l’IVAJ, es farà càrrec del Departament de Modernització. Joaquín Albadalejo, regidor de Torrevella, serà responsable de Turisme -localitat que ha demanat quota en aquesta àrea- i farà tàndem amb el batle de La Nucia, Bernabé Cano, com a director del Patronat.

Francisco Javier Sendrá, batle de Planes, haurà de prendre les regnes d’una gran àrea que sumarà les competències de Parc Mòbil i Arquitectura. El batle de Petrer, Pascual Díaz, tornarà a Esports, departament que ja va dirigir en el primer mandat de Ripoll. Federico Berna, batle d’Albatera, assumirà Patrimoni i Assessorament Municipal. I, finalment, en cercles del PP es donava per fet que Miguel Zaragoza, batle de Santa Pola, es faria càrrec de Medi Ambient.

Els dirigents afins a Ripoll que queden a la Diputació tindran competències de segon ordre i amb poc de pes en la institució. Mónica Lorente -en aquell temps secretària provincial del PP- i Juan Molina, durant l’últim mandat vicepresidents, seran els responsables, respectivament, de Cicle Hídric i del Consorci Provincial de Bombers. Els batles de Castell de Guadalest i Ondara, Enrique Ponsoda i Ximo Ferrando, dos responsables comarcals del PP molt lligats a Joaquín Ripoll, es faran càrrec, respectivament, del BOP i la Impremta Provincial, el primer, i de la gestió de la Llar Provincial, el segon. En una reunió prèvia a la presa de possessió, Luisa Pastor va avançar que no s’escometran projectes fins veure la situació financera de la institució.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?