General

La promotora del projecte Patmore apel·la al treball que crearà i als impostos que pagarà per a justificar construir l’única zona verge del litoral de Benissa

Imatge difosa per Benissa Natura
Imatge difosa per Benissa Natura

La mercantil Benissa Natura, promotora del projecte Patmore Resort, ha presentat hui per registre de l’Ajuntament de Benissa la sol·licitud de llicència d’obra major per a la construcció d’un hotel i diversos xalets unifamiliars al sòl urbà consolidat de la seua propietat entre la Cala Els Pinets i La Llobella. Al mateix temps, l’empresa manté la proposta de conveni urbanístic oferit a l’Ajuntament de Benissa amb el qual pretén cedir al municipi quasi 16.000 metres quadrats de zona verda en la façana litoral, encara que es planteja la seua retirada en cas de no concretar els acords entre les dos parts.

Benissa Natura pretén desenvolupar, segons la mateixa promotora, “un projecte de baix perfil arquitectònic de caràcter hoteler i cases unifamiliars, tot això integrat en el paisatge per un dels arquitectes més reconeguts internacionalment en el disseny d’integració de la seua arquitectura al medi natural i paisatgístic, Rafael de La Hoz”. El futur resort comptaria amb dos espais diferenciats, un gastronòmic de nivell internacional i un altre wellness amb centre especialitzat de bellesa, que “en el seu conjunt suposarà més de 100 llocs de treball directes i altres 300 indirectes, amb una inversió anual per retorn al municipi de Benissa de 12 milions d’euros en consumibles, subministraments i serveis per a atendre el complex; més una aportació a l’Ajuntament de Benissa de 1,5 milions d’euros per tributs municipals a l’any”.

Un conveni “d’interés públic”

La societat promotora continua confiant en l’acceptació del conveni urbanístic oferit al municipi de Benissa, que “té com a objecte la cessió gratuïta de dos zones verdes de 15.871 metres quadrats, en l’actualitat propietat privada, que permetria executar el tram de la senda ecològica litoral pendent d’execució”. Una culminació d’un projecte que “podria constituir com una infraestructura transcendental per al municipi i per a la protecció de la franja litoral de Benissa”, afegeix la mercantil.

No obstant això, la direcció de l’empresa no descarta retirar la proposta davant una eventual decisió municipal de suspendre les llicències amb caràcter preventiu en el Tossal de l’Asprar, entre l’Avinguda de la Marina i la línia de mar, i entre Cala El Pinets i Cala Advocat, encara que manté la seua predisposició per a arribar a acords amb l’Ajuntament.

La promotora considera que “prendríem aquesta difícil decisió si persisteixen en els intents de frustrar un projecte respectuós amb el paisatge i el medi ambient, que té capacitat de generar ocupació i riquesa per a Benissa. Un projecte que ve acompanyat d’una proposta que es recull en un conveni urbanístic amb el qual cedim 16.000 metres quadrats de zona verda al poble de Benissa per a la protecció de la façana litoral i per a articular un gran corredor verd al llarg de la seua costa”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 28 de novembre de 2022 a eldiario.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?