General

Benissa suspén llicències a Patmore Resort i allunya la construcció de l’hotel i nou residencials

Zona de Cala Pinets limítrofa amb Patmore
Zona de Cala Pinets limítrofa amb Patmore

El projecte de construcció d’un hotel en la costa de Benissa entre la cala Els Pinets i La Llobella sembla que s’allunya i podria ser per a sempre, si res ho remeia. Aquest divendres a les 13h hi ha hagut una comissió d’Urbanisme per a abordar la problemàtica sorgida enfront del conveni presentat per l’empresa Benissa Natura. En ella, s’ha decretat proposar al ple la suspensió de llicències d’obra de manera cautelar, durant un any, la qual cosa suposa de facto que el projecte podria esvair-se.

La mercantil proposa l’edificació d’un allotjament de baixa densitat i per a compensar al consistori i després de mesos de negociacions s’ha acordat que si l’acord tira endavant, l’empresa cediria dos parcel·les, en primera línia de mar, que sumen 16.000 metres quadrats que es destinarien a l’ampliació del passeig ecològic que ara acaba als Pinets.

Però aquesta iniciativa no agrada gens a cap dels partits de l’oposició, ni tan sols a Isidor Mollà, regidor de CIBE, i responsable d’Estratègia Urbanística. En qualsevol cas en la sessió PSPV, Reiniciem Benissa, CIBE i Compromís han votat en contra d’un document elaborat per a conéixer els pros i contres de la iniciativa i veure quines decisions prendre. El més cridaner és que fins i tot el PP ha votat a favor d’aquest escrit, malgrat ser aquest partit qui ha estat negociant el conveni i aquesta mateixa setmana defensava les bondats de la inciciativa.

El document és “resolució sobre petició consideració de proposta de modificació puntual d’ordenació detallada 1/2022 del PGOU amb annex model de Conveni urbanístic en finques registrals 12894 i 14243 de Benissa realitzada per Benissa Natura S.L amb R.E núm. 3701/2022 de 30 de maig”. Malgrat el complex del títol no és més que un arxiu que conta que ja el “27 de juliol de 2022 es va exigir que el promotor de la proposta acompanyara una memòria justificativa que “analitze la necessitat i oportunitat, impacte econòmic, el caràcter no contractual de l’activitat així com la resta de requisits que establisca la legislació”.

El problema dels drets urbanístics

El pla que ja ha eixit a exposició pública i s’han tancat els terminis ha rebut 37 escrits en contra. Tot això a pesar que es tracta d’una parcel·la de sòl urbanístic i per tant compta amb drets per a poder realitzar allí una construcció.

La suspensió de llicències el que permet ara és obrir un període de debat per a veure com donar la millor eixida a aquesta mena d’iniciatives, ja que en el tram de la Fustera, on està la parcel·la de 55.000 metres on es pretenia construir un hotel i nou xalets unifamiliars, durant els últims quaranta anys s’ha convertit en una gran zona verda al costat de la mar i és el que ha motivat que hi haja moviments en contra i fins i tot una manifestació.

Però és una superfície privada i on es pot construir. Com a conclusió, ara hi ha un marge per a realitzar tràmits i veure si es poden buscar solucions que satisfacen a partits i als propietaris, a més de no tramitar el canvi del Pla General.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 25 de novembre de 2022 al diari electrònic Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?