General

Benissa suspén llicències d’obra en Cala Advocat per a assegurar el pla de millora ambiental

Cala Advocat
Cala Advocat

L’Ajuntament de Benissa ha suspés l’atorgament de llicències d’obres a la Cala Advocat i el seu entorn més pròxim, el paratge on vol dur a terme una millora ambiental amb més zones per als vianants, l’augment de la qualitat del paratge i garantir l’accessibilitat a aquest enclavament natural únic en la localitat de la Marina Alta.

L’Ajuntament ha rebut aquest hivern algunes peticions de construcció a l’entorn de la Cala Advocat, concretament al carrer Gavilà. “Això xoca amb el projecte de posada en valor que està en marxa i per al qual ja s’ha celebrat un concurs d’idees”, han indicat fonts municipals.

Per això, en el ple del 22 de febrer, es va decidir la suspensió de tota mena de llicències per a actuacions urbanístiques, tant de segregació i parcel·lació, construcció de nous habitatges, ampliació d’habitatges existents o permisos per a moviments de terra. Per això, des de l’Ajuntament s’ha delimitat un pla, realitzat pels Serveis Tècnics Municipals, amb la finalitat de facilitar l’estudi o reforma de l’ordenació urbanística.

Benissa té al cap introduir millores que donen major qualitat ambiental, turística i d’accessibilitat a la Cala Advocat, però ja en la “pròxima legislatura”. “En aquesta hem realitzat el concurs d’idees. De fet, les exposarem totes al Taller d’Ivars, tant la guanyadora com la resta de projectes presentats”, han agregat.

Piscines naturals

El pla que pretén dur a terme l’Ajuntament de Benissa “és ambiciós però respectuós i sostenible”. “Es considera crear un entorn amb alguna piscina natural o termes, tot sense cap agressió a la costa”, han precisat. Però per a poder dur a terme aquest projecte, que inclou la millora de l’accessibilitat, s’ha hagut de prendre la decisió de suspendre llicències d’obres.

“El carrer Gavilà haurà d’ampliar-se per a poder millorar l’entrada a la cala, així com algunes altres zones, ja que crear més espai per als vianants és una de les premisses. Per això s’ha suspés el lliurament de llicències de qualsevol mena d’obra durant dos anys”, han finalitzat des de l’Ajuntament.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 10 de maig de 2022 al diari Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?