General

Reunió del jurat per al concurs d’idees de la Cala Advocat

Reunió del Jurat del Concurs d'Idees de Cala Advocat
Reunió del Jurat del Concurs d’Idees de Cala Advocat

Hui està tenint lloc a Benissa la reunió del comitè d’experts que hauran de seleccionar l’avantprojecte arquitectònic que definisca l’actuació integral per a la conversió en zona de vianants i posada en valor de la Cala Advocat. Entre totes les opcions presentades, dues seran les finalistes que aspiraran a obtindre una recompensa; la primera de 10.000 euros i la següent classificada de 5.000. En el cas de la proposta guanyadora, també tindrà com a incentiu addicional la redacció del projecte bàsic i d’execució. El concurs va ser impulsat fa quasi mig any per les regidories d’Urbanisme i Zona Costanera i, previsiblement, veurà la llum a finals d’aquest mandat o a inicis del pròxim. Isidor Mollà, que ha plantejat aquesta iniciativa com un dels projectes més importants de la seua delegació, ha manifestat estar convençut que “eixirà una proposta innovadora, creativa i alineada amb l’estratègia territorial de Benissa”.

Totes les persones encarregades de valorar els projectes són autèntics referents de l’arquitectura i l’obra civil al País Valencià. Entre els integrants de l’equip d’experts es troba el Degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes del País Valencià, Luis Sendra Mengual, el reconegut paisatgista valencià, Javier Pérez Igualada, la professora universitària Mª Clara García Mayor, la Directora General de Política Territorial i Paisatge, Rosa Marró Marín i el Tècnic Superior de la Diputació d’Alacant, Alberto Mengual Muñoz. Per part de l’Ajuntament de Benissa, el comitè l’integren Bernardino Ferrando, Arquitecte municipal i el Secretari del consistori Matías Gomis Martínez.

La Cala Advocat es troba en una zona parcialment urbanitzada i consolidada per edificació residencial de baixa intensitat, disposa d’un espigó construït als anys vuitanta que provoca l’existència d’una xicoteta platja d’arena. El principal espai d’ús públic està format per una plataforma asfaltada sensiblement horitzontal que es troba integrada en el Domini Públic Marítim-Terrestre i situada entre la mar i una zona de penya-segats amb parets verticals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?