General

L’erosió causa un fort despreniment en el penya-segat de la cala de l’Advocat

El litoral de Benissa tampoc es lliura del problema d’erosió i despreniments que afecta altres pobles de la comarca com Xàbia. En en aquest sentit, a la cala de l’Advocat, un tram del litoral benisser molt escarpat, es pot observar la inestabilitat del penya-segat. En els últims mesos aquesta zona costanera ha patit despreniments i les pedres s’amuntonen a escassos metres de l’aigua. Però, a més, en el penya-segat existeixen grans esquerdes des del cim fins la mar que evidencien la seua inestabilitat i el perill que continuen els despreniments.

A pesar de l’erosió que pateix aquesta zona del litoral de Benissa, no existeix cap senyalització que advertisca de possibles despreniments als banyistes o persones que acudeixen a aquesta bella cala amb xicotetes embarcacions. De fet, la cala de l’Advocat compta amb un xicotet espigó i és habitual que atraquen vaixells de vela. No obstant això, la zona on s’observa el despreniment tampoc està acotada ni s’han col·locat xarxes per a garantir la seguretat de banyistes i embarcacions.

A Xàbia l’erosió del litoral ha dut a l’Ajuntament a tancar cales com la del Tangó a l’estiu de 2005, Ambolo en 2006 o la Caleta al juliol de 2007. Les actuacions a Xàbia s’han succeït per a garantir la seguretat dels visitants encara que alguns despreniments s’han emportat fins i tot part d’una piscina d’una casa situada a la vora del precipici. A Benissa, els xalets estan més protegits encara que l’erosió i el pas del temps podria fer perillar la seua integritat.

Una imatge “degradada”

Per altra banda, ahir el portaveu del PSPV de Benissa, Vicent Cabrera, va denunciar la imatge “degradada” de la cala de l’Advocat a pesar de ser “la segona cala més important de Benissa després de la Fustera”. El socialista va assegurar que les infraestructures del litoral benisser no s’han modificat des de fa 25 anys i “els murs estan bruts i plens de pintades” així com els contenidors, “que haurien de ser soterrats”. Una denúncia que el PSPV repeteix des de 2005. “No hi ha un lavabo per a dones i a més s’observen altres deficiències com l’absència d’un número de telèfon per a poder cridar a la Creu Roja en cas d’urgència”. I és que el lloc fix de la Creu Roja es troba a la Fustera i els socorristes es desplacen a la resta del litoral de Benissa amb embarcacions. Una reivindicació dels socialistes és que se situe un equip de vigilància a la cala del Baladrar, que fita amb la de l’Advocat i, d’aquesta manera, “cobrir el servei de socorrisme a la zona”. Finalment, Cabrera va recordar ahir la necessitat de crear una estació d’autobusos de cara a l’estiu per a evitar que tots els turistes que arriben a l’avinguda Bonaire no tinguen un recinte on protegir-se de les inclemències meteorològiques ni un punt d’informació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?